Krydret champignon lasagne

118


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Krydret champignon lasagne

Denne brændende lasagne er en fantastisk mulighed for middagsselskab på en efterårs- eller vinteraften. Brug vegetarisk ost til at gøre dette til en lækker veggie lasagne.
Antal 6
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter

Equipment

  • ovn
  • stor skål
  • bakke
  • Pande,

Ingredienser

  • 750 g kastanjesvampe, halveret
  • 500 g østerssvampe
  • 135 ml olivenolie, plus ekstra til smøring
  • 60 g tørrede porcini-svampe
  • 30 g tørrede vilde svampe
  • 2 tørrede røde chilier, kerner fjernet og hakket groft
  • 500 ml varm grøntsagsfond
  • 1 løg i kvarte
  • 5 fed hvidløg, hakket groft
  • 1 gulerod, skrællet og delt i kvarte
  • 2-3 blommetomater i kvarte
  • 75 g tomatpuré
  • 130 ml dobbelt creme
  • 60 g pecorino romano eller alternativ vegetarisk hård ost, fint revet
  • 60 g parmesan eller alternativ vegetarisk hård ost, fint revet
  • 5 g basilikumblade, finthakket
  • 10 g persilleblade, finthakket, plus 1 tsk til pynt
  • 250 g ørrede lasagneplader (ca. 14 ark)
  • salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 240C/220C blæser/gas 9. Sæt kastanje- og østerssvampene i en foodprocessor i tre eller fire omgange og pulsér hver omgang, indtil den er finthakket (eller finhak alt i hånden). Smid de hakkede svampe i en stor skål med 3 spsk olie og 1 tsk salt.
  • Beklæd en 40x35cm/16x14in bageplade med bagepapir og fordel svampeblandingen ud på pladen. Bag i 30 minutter nær toppen af ovnen, omrør tre gange under tilberedningen, indtil svampene er gyldenbrune. De vil have reduceret volumen betydeligt. Sæt til side.
  • Kombiner i mellemtiden de tørrede svampe, chili og bouillon i en stor skål og sæt dem til side i blød i 30 minutter. Si væsken over i en anden skål, og pres så meget væske fra svampene som muligt for at få omkring 340 ml/11 fl oz. Hvis du har mindre, så fyld op med vand. Hak de rehydrerede svampe meget groft (du vil have nogle bidder) og hak chilierne fint. Stil bouillon og svampeblandingen til side hver for sig.
  • Kom løg, hvidløg og gulerod i en foodprocessor og pulsér til det er finthakket (eller hak det hele fint i hånden). Opvarm 4 spiseskefulde olie i en stor gryde over medium-høj varme. Når den er varm, tilsæt løgblandingen og steg i 8 minutter, mens du rører den lejlighedsvis, indtil den er blød og gylden.
  • Puls tomaterne i foodprocessoren, indtil de er finthakkede (eller hak dem fint i hånden), og tilsæt derefter til gryden sammen med tomatpuréen, 1½ tsk salt og 1¾ tsk sort peber. Kog i 7 minutter, rør af og til. Tilsæt de rehydrerede svampe og chili og de ristede svampe og kog i 9 minutter, modstå lysten til at røre: du vil have, at svampene skal være let sprøde og brunede i bunden. Rør den reserverede bouillon og 800 ml/1½ pint vand i, og når du har kogt, reducerer du varmen til medium og koger i ca. 25 minutter, mens du rører af og til, indtil du får konsistensen som en ragù. Rør 100ml/3½fl oz af fløden i og lad det simre i yderligere 2 minutter, og tag derefter af varmen.
  • Forvarm ovnen til 220C/200C blæser/gas 7. Kom begge oste og begge krydderurter i en lille skål. For at samle lasagnen skal du fordele en femtedel af tomatsaucen i bunden af en rund 28 cm bradepande (eller en 30x20cm/12x8in rektangulært fad). Top med en femtedel af osteblandingen, efterfulgt af et lag lasagneplader, brækket, så de passer, hvor det er nødvendigt. Gentag disse lag yderligere tre gange i nævnte rækkefølge, og afslut med et sidste lag sauce og ost. Du vil have fem lag sauce og ost og fire lag pasta.
  • Dryp 1 spsk fløde og 1 spsk olie over, dæk derefter med folie og bag i 15 minutter. Fjern folien, øg temperaturen til 240C/220C Ventilator/Gas 9 og bag i yderligere 12 minutter, vend fadet halvt rundt. Tænd ovnen på grillindstillingen og grill i de sidste 2 minutter, indtil kanterne er brune og sprøde. Stil til side til afkøling i 5 minutter, og dryp derefter den resterende spiseskefuld fløde og olie over. Drys den resterende persille over, afslut med en god kværn peber og server.
Kalorier: 580kcal
Ret: Main Course
Køkken: American
Keyword: Vegetable

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close