Græskarmarengstærte

89


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Græskarmarengstærte

En flaget hjemmelavet tærtebund, det bedste græskartærtefyld og en bunke fløjlsblød marengs på toppen.
Antal 12
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter

Equipment

  • Tærteplade
  • medium skål
  • varmebestandig skål

Ingredienser

  • 2 kop universalmel
  • 1/2 tsk  salt
  • 9 spsk usaltet smør
  • 1/4 kop isvand
  • 1 dåse græskarpuré
  • 1 dåse inddampet mælk
  • 1 tsk  vaniljeekstrakt
  • 3  æg 
  • 3/4 kop  granuleret sukker
  • 1 tsk  kanel
  • knivspids salt
  • 8 æggehvider
  • 1 kopper  granuleret sukker

Sådan gør du

  • I en mellemstor skål kombineres mel og salt.Tilsæt det kolde smør. Brug rene hænder til at arbejde det ind i melet, indtil konsistensen er som brødkrummer. Der kan være et par store bidder tilbage.Dryp langsomt det kolde vand i lidt ad gangen, og arbejd det ind i dejen. Når dejen begynder at klumpe sammen, stop med at tilføje vand.
  • Vend dejen ud på en ren og meldrysset overflade og kom dejen sammen, indtil de tørre ingredienser er helt indarbejdet.Form dejen til en skiveform og dæk den. Afkøl i mindst 2 timer.Spray et tærtefad med non-stick spray. Sæt til side.
  • Læg dejen på en ren og meldrysset overflade og begynd at rulle den ud. Dejen skal være omkring ⅛ af en tomme tyk.Tag dejen op ved at rulle den rundt om din kagerulle og derefter rulle den ud over tærtefadet. Tilpas dejen, så den ligger fladt mod tærtefadet. Du kan klippe eller krympe kanterne efter din smag.Stil fadet i køleskabet, mens du laver fyldet.
  • Denne opskrift kræver, at skorpen og fyldet bages på samme tid. Hvis du hellere vil blindbage skorpen på forhånd, kan du beklæde dejen med bagepapir, fylde med bageperler og bage i 20 minutter ved 350 grader (F). Lad det køle af inden påfyldning.
  • Forvarm ovnen til 350 grader (F).I en stor skål kombineres alle ingredienser og blandes, indtil de er helt kombineret.Hæld i den ubagte tærteskal og bag i 40-45 minutter, eller indtil midten er lige foldet.Tag ud af ovnen og lad køle helt af.
  • Tilsæt æggehvider og sukker i en varmefast skål. Sæt skålen over en gryde med kogende vand.Pisk konstant i cirka 8-10 minutter. Sukkeret skal være opløst, og det skal nå 175 grader (F).Overfør blandingen til skålen med en røremaskine og pisk højt i cirka 6 minutter, eller indtil blandingen når stive toppe.
  • Læg marengsen oven på den afkølede græskartærte og fordel den til den rører tærtebunden.Forvarm ovnen til 350 grader (F) og bag tærten i 5-6 minutter eller indtil ensartet brunet eller brug en håndholdt lommelygte til at brune marengsen.
Kalorier: 315kcal
Ret: Dessert
Køkken: Danish
Keyword: Bevarage

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close