Flæskesteg med knitring

82


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Flæskesteg med knitring

Dansk flæskesteg med knitring er en af de mest traditionelle danske retter, du kan lave. At beholde skindet på flæskestegen giver de mest perfekte og lækre knitringer – bed din lokale slagter om at lade skindet sidde. Kan serveres hele året rundt og især hvis du skal holde nordisk julemiddag.
Antal 5
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter

Equipment

  • skarp kniv
  • ovn
  • bradepande

Ingredienser

  • 1 kg Udbenet flæskesteg med svær
  • groft salt
  • 5 tørrede laurbærblade

Sådan gør du

  • Brug en skarp kniv til at skære lange dybe riller i sværen på flæskestegen. Rillerne skal være omkring 5 mm (1/5 tomme) fra hinanden. Sørg for at lave dybe riller i sværen, men skær ikke i det faktiske kød.
  • Gnid hele stegen grundigt med groft salt. Sørg især for, at du får masser af salt i rillerne.Læg 3-6 tørrede laurbærblade i rillerne – dette kan undlades, hvis du ikke har.
  • Læg stegen på en rist med en bradepande under. I bradepanden; tilsæt 1/2 liter (2 kopper) vand og nogle snittede gulerødder og løg. Dette vand med grøntsagerne kan senere bruges til at lave en dejlig sovs. Sørg for, at stegen ligger i vandret stilling. Du kan bruge en kugle alufolie under stegen til at jævne den med. Hvis du ikke gør dette, risikerer du, at sværen får en ujævn farve eller bliver brændt.
  • Forvarm ovnen til 225 C (440 F) og steg stegen i 15 minutter.Skru ned for varmen til 200 C (400 F) og fortsæt tilberedningen.Når kernetemperaturen er 57 C (135 F), tænd for grillfunktionen i ovnen. Dette sørger for, at sværen bliver flot og sprød. Hold øje med stegen, så du ikke brænder den på.
  • Stegningen er færdig, når kernetemperaturen er 65 C (150 F). Det tager cirka 1,5 time at nå denne temperatur. Hvis vandet fordamper under tilberedningen, bør du tilføje noget ekstra.Når stegen er færdig; tag den ud af ovnen. Lad det hvile i cirka 15 minutter eller spis det med det samme. Skær stegen i skiver ved hver rille.Hvis du vil lave en dejlig sovs; dræn grøntsagerne fra vandet og hæld det i en gryde. Tilsæt noget tung fløde og lidt brun sovsfarve. Tilsæt salt efter smag.
Kalorier: 365kcal
Ret: lunch, Main Course
Køkken: Danish
Keyword: rosated

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close