Lammefrikassé
Lammefrikassé er traditionel lammeret er fra Christina Mouroglous kogebog, Mazi: Modern Greek Food, og ser mør braiseret lammeskulder, salat, dild og forårsløg kogt meget langsomt, før den serveres med en avgolemonosauce.
Equipment
- stort flammesikkert ildfast fad
- skål.
- Kasserolle
Ingredienser
- 4 (romaine) salater, hver skåret i 3
- 25 g smør
- 2 kg udbenet lammeskulder, skåret i stykker
- 6 bundter forårsløg, hakket
- 3 bundter dild, fint hakket
- 1 bundt flad bladpersille, finthakket
- Salt og peber
- 2 æg
- Saft af 2 citroner
Sådan gør du
- Vask salaten grundigt, og blancher derefter i kogende vand i 3 minutter. Dræn og sæt til side.
- Smelt smørret i et stort ildfast ildfast fad, tilsæt lammet og svits det ved middel varme, indtil det er brunet. Tilsæt forårsløg, dild, persille og salat, smag til med salt og peber og svits meget kort. Tilsæt nok vand til at dække kødet, dæk med låg og kog ved svag varme i 1½ time, indtil det er gennemstegt og falder fra hinanden.
- Til avgolemonosauce pisk æg og citronsaft sammen i en skål med lidt af væsken fra gryden, hæld derefter æggeblandingen i gryden og rør langsomt, så den fordeles jævnt. Server straks.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser