Lammefrikassé er traditionel lammeret er fra Christina Mouroglous kogebog, Mazi: Modern Greek Food, og ser mør braiseret lammeskulder, salat, dild og forårsløg kogt meget langsomt, før den serveres med en avgolemonosauce.
Ret Main Course
Køkken Danish
Keyword Vegetable
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime15 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime35 minutterminutter
Antal 6
Kalorier 550kcal
Equipment
stort flammesikkert ildfast fad
skål.
Kasserolle
Ingredienser
4(romaine) salater, hver skåret i 3
25g smør
2kgudbenet lammeskulder, skåret i stykker
6 bundter forårsløg, hakket
3 bundter dild, fint hakket
1 bundt flad bladpersille, finthakket
Salt og peber
2 æg
Saft af 2 citroner
Sådan gør du
Vask salaten grundigt, og blancher derefter i kogende vand i 3 minutter. Dræn og sæt til side.
Smelt smørret i et stort ildfast ildfast fad, tilsæt lammet og svits det ved middel varme, indtil det er brunet. Tilsæt forårsløg, dild, persille og salat, smag til med salt og peber og svits meget kort. Tilsæt nok vand til at dække kødet, dæk med låg og kog ved svag varme i 1½ time, indtil det er gennemstegt og falder fra hinanden.
Til avgolemonosauce pisk æg og citronsaft sammen i en skål med lidt af væsken fra gryden, hæld derefter æggeblandingen i gryden og rør langsomt, så den fordeles jævnt. Server straks.