Escalivada – catalanske ristede grøntsager

96


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Escalivada - catalanske ristede grøntsager

Disse enkle ristede grøntsager koges langsomt, indtil de er vidunderlige møre og smagfulde. En lækker side- eller tapasret.
Antal 4
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter

Equipment

  • skarp kniv
  • fad
  • stor plastik frysepose

Ingredienser

  • 14 oz aubergine
  • 8 oz  rød peber
  • 1 løg 
  • 1  tomat
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1/2 tsk  vineddike 

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 375F/190C.Prik skindet af auberginen/auberginen og peber med spidsen af ​​en skarp kniv et par steder. Hvis du har lyst, kan du skrælle skindet af løget, men du kan også lade det sidde.
  • Læg aubergine, peber, løg, tomat og uskrællede fed hvidløg i et bradefad eller på en bageplade. Dryp lidt olivenolie over (ca. ½ spsk) og gnid hele skindet. Sæt fadet i ovnen og steg i cirka en time, indtil alle grøntsagerne er virkelig bløde og møre. Hvis det er nødvendigt, kan du vende dem halvvejs gennem stegningen for at hjælpe med at kullede lidt på den anden side.
  • Fjern forsigtigt aubergine og peber fra fadet og læg det i en stor plastik frysepose. Luk løst op og lad det dampe i posen for at løsne huden.Lad i mellemtiden de andre grøntsager afkøle nok til at håndtere, og fjern derefter hvidløget fra skindet og mos i den resterende olivenolie sammen med eddike, hvis du bruger det.
  • Skræl tomaten og skær den i mellemtykke strimler/skiver - du kan lade kernerne blive i, hvis du har lyst, men du må gerne fjerne for en mere jævn konsistens og for at undgå for mange safter. Pil løget og skær det i tynde skiver (eller skær det i ringe, hvis du foretrækker det).
  • Fjern peber og aubergine fra posen, når de er afkølet, og pil skindet af. Fjern stilken og frøene fra peberfrugten og skær derefter kødet i strimler. Skræl auberginen i strimler - du behøver ikke fjerne kernerne, men jeg synes, at rettens tekstur og farve er pænere uden de store bidder.
  • Læg alle grøntsagerne på en tallerken, enten samlet eller i skiftende striber. Dryp hvidløgsolien over og server.
Kalorier: 232kcal
Ret: Side Dish
Køkken: Danish
Keyword: Vegetable

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close