Grønkålspesto med fuldkornspasta
Grønkålspesto med fuldkornspasta bladgrøntkål-lignende grøntsag er en ægte superfood - det er fantastisk suses op i stedet for basilikum i en italiensk sauce,Grønkål laver en fantastisk billig og jordnær pesto. Klæd denne Kale Pesto-pasta på med tilføjelser for at gøre det til et måltid, eller hold det enkelt til den perfekte sommerside.
Equipment
- Food processor
- Stor gryde
- Varmefast målebæger
- Randet Bageplade
- Tænger
Ingredienser
- 1 stort bundt toscansk grønkål, ribben og stilke fjernet
- Kosher salt
- 12 g farro pasta eller fuldkornspasta
- 1/3 kop rå pistacienødder
- 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
- 1 hvidløgsfed
- 1 oz Parmesan, fint revet, plus mere til servering
- 2 spsk usaltet smør
- Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Kog grønkålsblade i en stor gryde med kogende saltet vand, indtil de er lyse grønne og visne, cirka 30 sekunder. Overfør til en bageplade med kanter med en tang; holde vandet kogende. Lad grønkålen køle lidt af; vride overskydende vand ud med hænderne.
- Kog pastaen i en gryde med kogende vand, under omrøring af og til, indtil den er al dente.
- Blend nødder, olie, hvidløg og ⅓ kop vand i en blender eller foodprocessor, indtil det er meget glat. Tilsæt grønkål og 1 oz. Parmesan. Puré, tilsæt vand 1 spsk. ad gangen efter behov, indtil glat. Overfør pesto til en stor skål.
- Brug en tang til at overføre pasta til skål med pesto; tilsæt smør og ⅓ kop pastakogevæske. Vend rundt, tilsæt mere pastakogevæske i en spiseskefuld, hvis det er nødvendigt, indtil saucen dækker pastaen. Fordel mellem skåle; top med mere parmesan og et par kværn peber.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser