Grønkålspesto med fuldkornspasta bladgrøntkål-lignende grøntsag er en ægte superfood - det er fantastisk suses op i stedet for basilikum i en italiensk sauce,Grønkål laver en fantastisk billig og jordnær pesto. Klæd denne Kale Pesto-pasta på med tilføjelser for at gøre det til et måltid, eller hold det enkelt til den perfekte sommerside.
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Antal 4
Kalorier 190kcal
Equipment
Food processor
Stor gryde
Varmefast målebæger
Randet Bageplade
Tænger
Ingredienser
1stort bundt toscansk grønkål, ribben og stilke fjernet
Kosher salt
12gfarro pasta eller fuldkornspasta
1/3koprå pistacienødder
1/4kop ekstra jomfru olivenolie
1hvidløgsfed
1ozParmesan, fint revet, plus mere til servering
2spskusaltet smør
Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Kog grønkålsblade i en stor gryde med kogende saltet vand, indtil de er lyse grønne og visne, cirka 30 sekunder. Overfør til en bageplade med kanter med en tang; holde vandet kogende. Lad grønkålen køle lidt af; vride overskydende vand ud med hænderne.
Kog pastaen i en gryde med kogende vand, under omrøring af og til, indtil den er al dente.
Blend nødder, olie, hvidløg og ⅓ kop vand i en blender eller foodprocessor, indtil det er meget glat. Tilsæt grønkål og 1 oz. Parmesan. Puré, tilsæt vand 1 spsk. ad gangen efter behov, indtil glat. Overfør pesto til en stor skål.
Brug en tang til at overføre pasta til skål med pesto; tilsæt smør og ⅓ kop pastakogevæske. Vend rundt, tilsæt mere pastakogevæske i en spiseskefuld, hvis det er nødvendigt, indtil saucen dækker pastaen. Fordel mellem skåle; top med mere parmesan og et par kværn peber.