Laks med za'atar og tahin
Hvis du endnu ikke har parret fisk med tahin, er du klar til en rigtig godbid. Denne version kombinerer tahini med urter za'atar og sur sumac. Vi anbefaler kraftigt at bruge cremet, nøddeagtig tahin fra lande i Levanten. Spis dette hurtigt efter tilberedning, da kogt tahin ikke sidder eller genopvarmes særlig godt.
Ingredienser
- 4 laksefileter (600 g/21 oz), skind på og nåleben fjernet
- 2 spsk za'atar
- 2 tsk sumac, plus ½ tsk ekstra til drys
- 60 ml olivenolie
- 250 gram babyspinat
- 90 gram tahin
- 3 fed hvidløg, knust
- 3-5 spsk citronsaft
- grofthakkede korianderblade
- 1 knivspids salt og sort peber hver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220°C blæser/240°C/475°F/gasmærke 9.
- Dup laksen tør og drys med salt og peber.
- Kombiner za'atar og sumac i en lille skål, og drys dette over hele laksens top for at skabe en skorpe.
- Stil en stor ovnfast sauterpande på middelhøj varme og tilsæt en spiseskefuld olie. Når den er varm, tilsæt spinaten og en knivspids salt og peber, og kog i 2-3 minutter, indtil den lige er visnet.
- Top med laksen, med skindsiden nedad, og dryp toppen af fisken med 2 spsk olie. Bages i 5 minutter.
- I mellemtiden piskes tahin, hvidløg, 2½ spsk citronsaft, en god knivspids salt og 100 ml/3,3 fl oz vand sammen i en lille skål, indtil det er glat og ret flydende.Når den er klar, tages panden ud af ovnen og tahinen hældes rundt om laksen (men slet ikke på fisken).
- Bages i yderligere 5 minutter, eller indtil fisken er gennemstegt og tahinen bobler.Hæld den resterende spiseskefuld citronsaft og olie over, og top med koriander og ekstra sumac.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser