Oksekød Bourguignon
Beef Bourguignon er en fransk klassiker lavet med smeltet oksekød, champignon, gulerødder og rødvin og er tilberedt til perfektion i den lækreste fyldige sauce. Et solidt og trøstende måltid, som du vil lave igen og igen.
Equipment
- ovn
- hulske
- Gryde
- Pande,
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 6 skiver bacon
- 3 pund magert stewing oksekød skåret i 2-tommers terninger
- Salt og peber
- 2 gulerødder i skiver
- 10 perleløg eller 1 lille hvidløg i tern
- 8 ounce champignon i skiver
- 2 kopper rødvin ung og fyldig (som Beaujolais, Cotes du Rhone eller Bourgogne)
- 2 kopper oksefond
- 1 spsk tomatpure
- 1/2 kop tomatsauce
- 1/4 kop mel
- 2 fed mosede hvidløg
- 1/2 tsk timian
- laurbærblad
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 350 grader. Tilsæt olivenolie og baconstykker i en stor hollandsk ovn over medium høj varme. Kog indtil de er sprøde. Fjern baconen med en hulske.
- Salt og peber oksekødet og kom det i gryden og svits på hver side i 2-3 minutter. Fjern fra den hollandske ovn.
- Tilsæt gulerødder, perleløg og svampe og svits 2-3 minutter, indtil de er møre. Fjern og sæt til side. Tilsæt rødvinen til panden, skrab ned ad siderne og lad den afglasere. Tilsæt oksefond, tomatpure, tomatsauce og pisk melet i.
- Kom oksekødet og grøntsagerne og bacon tilbage i gryden og rør rundt. Tilsæt hvidløg, timian og laurbærblad. Læg låg på gryden og lad det simre i ovnen i 1 1/2-2 time til oksekødet er mørt.
- Komfur: Bring det i kog og reducer varmen til et lavt niveau og lad det simre. Dæk til og lad stege 1 1/2-2 timer eller indtil oksekødet er mørt.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser