Samosas med kartofler og ærter

504


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Samosas med kartofler og ærter

Samosaen har været en populær snackmad i hele dele af Asien i århundreder, selvom de fleste forbinder dem med Indien. Grøntsagsbaserede fyld er mere almindelige end dem med kød. Traditionelt tilbehør omfatter chutney og yoghurt, hakkede løg og koriander.
Antal 16
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter

Equipment

  • Stinkende
  • spatel
  • Skål

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 120 ml vegetabilsk olie, plus ekstra, til friturestegning
  • 1  løg, finthakket
  • 110 g  frosne ærter, optøet og drænet godt
  • 2 tsk fintrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 grøn chili, finthakket
  • 4 spsk finthakket koriander
  • 1 tsk  salt (efter din smag)
  • 1 tsk  stødt spidskommen
  • 3/4 tsk  stødt koriander
  • 3/4 tsk  garam masala
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 kop  almindelig yoghurt
  • 2 spsk finthakket mynte
  • 260 g almindeligt mel
  • 1/4 kop afkølet vand

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i en gryde, dæk med koldt vand og bring det i kog. Reducer varmen og lad det simre i 25-35 minutter eller indtil de er møre. Dræn kartoflerne og lad dem køle af, skræl og skær dem i 1 cm stykker.
  • Opvarm 2 spsk af olien i en stor stegepande over medium-høj varme. Kog løget under omrøring i 6 minutter. Tilsæt ærter, ingefær, hvidløg, chili, halvdelen af ​​den hakkede koriander og 2 spsk vand. Reducer varmen til medium-lav, dæk til og kog, under omrøring af og til, i 3 minutter.
  • Reducer varmen til lav, tilsæt kartoflerne, halvdelen af ​​hver af salt og spidskommen, malet koriander, garam masala og citronsaft. Kog i 3-4 minutter, rør af og til. Overfør til en skål.
  • Bland yoghurten, den resterende hakkede koriander, den resterende spidskommen og mynten. Stil på køl indtil det skal bruges.
  • Sigt 225 g (1½ kop) af melet og det resterende salt i en skål. Tilsæt de resterende 80 ml (⅓ kop) olie og bland for at kombinere. Bland gradvist det afkølede vand i med en flad kniv, ved hjælp af en skærende handling, indtil der dannes en dej. Vend ud og ælt på en ren arbejdsflade i 5 minutter, tilsæt det resterende mel, 1 spsk ad gangen, hvis det virker for vådt. Form til en kugle og læg den i en oliesmurt skål, og vend den over i olien. Dæk med plastfolie og stil til side i 30minutter.
  • Knead the pastry briefly, then divide into 8 equal portions. Roll each into a ball, place on a lightly greased baking tray and cover with plastic wrap. Working with one ball at a time, roll out to a 16cm diameter circle, then cut in half. Pick up a semi-circle and dampen the straight side with a little water. Shape it into a cone, pinching the edges to seal. Spoon in 2 tablespoons of filling, then dampen the edges and pinch to seal, pleating slightly. Place on a lined tray. Repeat with remaining dough and filling.
  • Fill a small, deep saucepan one-third full with the extra oil and heat to 180C. Fry the samosas, 3-4 at a time, for 6 minutes, turning once, or until golden and crisp. Drain on paper towels. Serve with the herbed yoghurt.
Kalorier: 245kcal

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close