Saltbagt knoldselleri
Saltbagt knoldselleri er et nemt, men imponerende vegansk midtpunkt. Server på en farverig linse- og granatæblesalat med tahinisauce og zhoug.
Equipment
- Food processor
- stor skål
- lille skål
Ingredienser
- 1 stor hel knoldselleri, trimmet og renset
- 1 spsk zhoug pasta
- 1 spsk Belazu Tahini
- 500 g almindeligt mel
- 170 g fint havsalt
- Store håndfuld krydderurter, blade plukket – vi brugte rosmarin, timian, merian og oregano
- 2 spsk spidskommen frø
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 160°C blæser/gas 4. Gnid knoldsellerien med 1 spsk hver zhoug og tahin. Kom mel, salt, krydderurter og spidskommen i en foodprocessor og pisk, indtil krydderurterne er finthakkede. Med motoren kørende, hæld nok koldt vand i til at danne en fast dej (ca. 200 ml). Ælt saltdejen kort på en arbejdsflade, og rul derefter ud til en skive, der er stor nok til at pakke knoldsellerien helt ind. (For at lave dejen i hånden, hak krydderurterne fint, og bland derefter i en stor skål med mel, salt og spidskommen. Tilsæt vandet og bland indtil dejen er samlet.)
- Pak knoldsellerien ind i saltdejen, og klem dejen sammen nedenunder for at omslutte den helt. Sæt på en bageplade, og bag derefter i 2 timer.Lav imens tahindressingen. Kom alle ingredienserne i en lille skål, og pisk derefter sammen. Tilsæt nok koldt vand til at fortynde saucen til en dryppende konsistens, og smag til med salt og mere citron efter smag. Dæk til og sæt til side
- Til linsesalaten blandes linser og zhoug i en stor skål med en god klat olivenolie. Smid blade, forårsløg, krydderurter og granatæblekerner med linserne og stil til side indtil servering.
- Tag knoldsellerien ud af ovnen og brug en takket kniv til at skære saltdejen væk (brug ovnhandsker, da den bliver varm). Kassér dejen, skær derefter knoldsellerien i tern og server med linsesalaten, tahindressingen, et skvæt citron og, hvis du har lyst, mere zhoug.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser