Chokolade hindbærmousse kage

109


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Chokolade hindbærmousse kage

Denne lagdelte hindbærmoussekage har et sejt chokoladebrowniekagelag, lys og frisk hindbærmousse og bliver dækket af en blank mørk chokoladeganache. Det er den perfekte kage til Valentinsdag eller en særlig sammenkomst, og den vil helt sikkert glæde en mængde
Antal 12 skiver
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter

Equipment

  • 9" springform
  • Pergamentpapir
  • Standmixer med piskeristilbehør eller håndholdt mixer
  • Offset spatel
  • Varmefast skål

Ingredienser

  • 3/4 kop usaltet smør 
  • 2 oz halvsød chokolade
  • 1/2 kop all-purpose mel
  • 1/2 kop  Hollandsk forarbejdet kakaopulver
  • 1/2 tsk  kosher salt
  • 5 kop granuleret sukker
  • 1/2 kop lys brun farin pakket
  • 3  æg
  • 2 tsk  gelatine i pulverform
  • 2 spsk  vand
  • 3 kopper  friske hindbær
  • 1 kop tung piskefløde
  • 1/4 kop  pulveriseret sukker
  • 6 oz halvsød chokolade hakket
  • 2 kop  tung piskefløde

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 350℉ og smør og beklæd en 9″ rund springform. Beklæd hele indersiden med et tyndt lag nonstick-spray, dæk derefter bunden med et rundt ark pergamentpapir og beklæd siderne med yderligere strimler af bagepapir.
  • Tilsæt smør og hakket chokolade i en mikroovnssikker skål. Smelt i 30 sekunders intervaller, omrør mellem hver, indtil glat. Sæt til side.¾ kop usaltet smør, 2 oz halvsød chokoladeI en anden skål piskes mel, kakaopulver og salt sammen.½ kop universalmel, ½ kop hollandsk forarbejdet kakaopulver, ½ tsk kosher salt
  • Tilsæt sukker og æg i en stor røreskål. Pisk (med en håndmixer eller i hånden) kraftigt i tre minutter, indtil det er skummende.¾ kop granuleret sukker, ½ kop lys brun farin, 3 store ægHæld den afkølede chokoladeblanding i og pisk indtil den er blandet.
  • Sigt de tørre ingredienser i, og brug en gummispatel til at blande det i, indtil det netop er blandet.Skrab dejen i den tilberedte springform, fordel den jævnt og bag den i 25-30 minutter. Afkøl helt.
  • Blend hindbærene til en puré, og giv dem derefter gennem en finmasket sigte i en mellemstor gryde. Skrab bunden af ​​sigten for at få al puréen af.I en lille skål, drys gelatinen over vandet og giv det en hvirvel. Lad det stå i cirka 5 minutter.Tænd hindbærrene på middel varme og tilsæt sukkeret, under omrøring, indtil de er opløst og hindbærene begynder at simre. Fjern fra varmen.
  • Tilsæt gelatineblandingen til hindbærene. Rør indtil det er helt blandet og opløst (fra varmen).Overfør til en lav skål for at køle af til stuetemperatur. Rør det af og til for at hjælpe det på vej - cirka 20-30 minutter.Tilsæt den kraftige piskefløde og flormelis i skålen med en røremaskine, og pisk ved medium hastighed, indtil det begynder at tykne.
  • Øg til høj hastighed (tilsæt et viskestykke over toppen af ​​røremaskinen, hvis det sprøjter ud), og pisk indtil stive toppe dannes. Flødeskummet skal stå op på kanten af ​​piskeriset uden at vælte eller falde af.Tilsæt halvdelen af ​​hindbærpuréen og bland (med røremaskinen på medium lav), tilsæt derefter den anden halvdel og bland igen.Hæld moussen oven på den afkølede browniekage og jævn den jævnt, så den møder kanterne.Stil på køl i mindst 4 timer dækket med folie, men natten over er bedst.
  • Hak chokoladen og kom den i en mellemstor varmefast skål.6 oz halvsød chokoladeVarm den tunge fløde op i en gryde eller i mikroovnen, indtil der dannes bobler rundt om kanterne, og den begynder at dampe, og hæld derefter over chokoladen.1¼ kopper kraftig piskefløde 300mlLad det stå i et minut, og rør derefter forsigtigt, indtil det er helt glat.Lad ganachen køle af, under omrøring af og til, i cirka 10 minutter, indtil den ikke længere er varm, men stadig forbliver en tynd, hældbar konsistens.
  • Tag kagen ud af springformen. Pil forsigtigt bagepapiret af fra siderne og bunden, og læg derefter kagen på en rist med en stribe bagepapir hele vejen nedenunder (så du har "håndtag" til at flytte den). Læg en bageplade under for at fange chokoladeganachen.Hæld langsomt ganachen oven på kagen, startende fra midten, og sørg for, at den dækker siderne helt.Når ganachen er færdigdryppende og stivnet, skal du bruge bagepapirshåndtagene til at overføre kagen til et serveringsfad, og derefter glide den forsigtigt ud. Ryd op i eventuelle snavsede områder på fadet.Top kagen med friske hindbær. Skær og server.
Kalorier: 540kcal
Ret: Dessert, Snack
Køkken: American, French
Keyword: French Flavour

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close