Sprøde ægnudler med tofu og jordnøddesauce
Denne peanut-tofu nudlerad er inspireret af chow mein, en kinesisk amerikansk ret med stegte nudler. Pan-crisping af nudlerne her efterligner knasen i den traditionelle ret, men begrænser det mættede fedt. Se efter lo mein eller ægnudler på dit lokale kinesiske marked eller i den internationale gang i store dagligvarebutikker.
Equipment
- stort støbejern
- ovnfast stegepande
- lille skål
Ingredienser
- 1 pakke ekstra fast tofu, drænet
- 2 spsk rapsolie, delt
- 1/4 kop cremet naturligt jordnøddesmør
- 1 spsk sojasovs med reduceret natrium
- 1 tsk revet frisk ingefær
- 1/2 spsk limeskal
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk ristet sesamolie
- 2 spsk honning
- 1/4 tsk knust rød peber (valgfrit)
- 4 ounces Kinesiske nudler, såsom Kame
- 2 kopper strimlede gulerødder
- 1 kop rød- eller grønkål
- 1/2 kop grofthakket frisk koriander
- 1/2 kop grofthakket frisk mynte
- 1//2 kop usaltede ristede jordnødder, hakkede
- 2 spidskål, kun hvide og lysegrønne dele, skåret i tynde skiver
- Limebåde til servering
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 400°F. Skær tofu på tværs i 1/2 tomme tykke skiver. Læg i et enkelt lag på en stor bageplade beklædt med 3 lag køkkenrulle. Dæk med yderligere 2 til 3 lag køkkenrulle. Tryk forsigtigt på tofuen for at fjerne overskydende væske. Kassér papirhåndklæderne. Skær tofuen i 1/2-tommers terninger.
- Opvarm 1 spsk rapsolie i en stor støbejerns- eller anden tung ovnfast stegepande over medium-høj varme. Tilsæt tofuen og kog under omrøring, indtil den er let brunet, cirka 5 minutter. Overfør stegepanden til ovnen og bag indtil de er sprøde, 10 til 15 minutter.
- Kombiner jordnøddesmør, sojasauce, ingefær, limeskal, limesaft, sesamolie, honning og stødt rød peber, hvis du bruger, i en lille skål. Sæt til side.Kog nudler i kogende vand i henhold til pakkens anvisninger, cirka 3 minutter. Dræne.
- Når tofuen er klar, kom den over på en tallerken og hold den varm. Stil forsigtigt den varme stegepande over medium-høj varme. (Vær opmærksom på det varme håndtag!) Opvarm 1/2 spsk rapsolie til det skinner; tilsæt de kogte nudler, tryk dem i et tyndt lag i bunden af gryden. Kog indtil undersiden er brunet og sprød i pletter, 3 til 5 minutter. Vend forsigtigt nudlerne og tilsæt den resterende 1/2 spsk olie, dryp den rundt om kanten af gryden, så den kan strømme ned; kog indtil undersiden er brunet og sprød i pletter, 3 til 5 minutter. Juster varmen efter behov for at forhindre forbrænding.
- Overfør de kogte nudler til et serveringsfad og top med gulerødder, kål, koriander, mynte og tofu. Dryp med peanutsauce. Drys med jordnødder og spidskål. Server med limebåde.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser