Stock-braised kalkunben
Hvem har brug for pulled pork, når man kan have braiserede kalkunben? Disse skønheder vil give dig en grund til at tilberede kalkun mere end en gang om året.Bring langsomt smagen og mørheden af kalkunben frem ved at koge dem lavt og langsomt med krydderurter som frisk salvie, laurbærblade, persille og timian. Det er den perfekte opskrift på underholdende eller et ekstra specielt måltid til din familie.
Equipment
- Stegepande
- spatel
- ovn
Ingredienser
- 2 spsk kosher salt
- 2 tsk lys brun farin
- 4 kalkunben (lår og underlår; ca. 6½ pund i alt), klappet tørre
- 2 spsk universalmel
- 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 3 hvidløgshoveder, halveret på kryds og tværs
- 1 lille appelsin, halveret
- 2 kviste rosmarin
- 1 rød chili
- 4 kops vand
- 4 usaltet smør, skåret i stykker
Sådan gør du
- Kom salt og brun farin i en lille skål og arbejd sammen med fingrene for at inkorporere. Placer kalkunben på en rist sat inde i en bageplade med kant. Drys tør saltlage over begge sider af benene. Chill, utildækket, mindst 12 timer og op til 2 dage.
- Forvarm ovnen til 250°F. Skyl kalkunbenene og dup dem tørre. Drys mel på alle sider. Varm 2 spsk. olie i en stor stegepande over medium-høj. Kog 2 kalkunben med skindsiden nedad, indtil skindet er brunet og sprødt, cirka 5 minutter. Overfør benene til en stor bradepande. Gentag med de resterende 2 spsk. olie og 2 kalkunben.
- Reducer varmen til medium og tilsæt hvidløg og appelsin med skæresiden nedad og rosmarin og chili til stegepanden og steg uforstyrret, indtil hvidløget er let brunet, cirka 2 minutter. Tilsæt vin, skrab for at frigøre eventuelle brunede stykker, der sidder fast i bunden af gryden. Kog indtil vinen er næsten helt fordampet, cirka 2 minutter. Skrab i en bradepande med kalkunben. Hæld på lager og dæk tæt med 2 lag folie.
- Overfør gryden til ovnen, og braiser kalkunen, indtil benleddene vrikker frit, og kødet er mørt i gaffel, 2½-3 timer.
- Læg kalkunben med skindsiden opad på en bageplade med folie. Overfør hvidløg, appelsin, rosmarin og chili til et fad. Start med 2 kopper braiseringsvæske til at lave sauce. Hvis du har mere end det, så sæt bradepanden på medium-høj varme og bring væsken i kog. Kog indtil reduceret til 2 kopper. Reducer varmen, så væsken simrer, og pisk smør i et stykke ad gangen, og inkorporér hvert stykke helt, før du tilføjer mere.
- Varme slagtekyllinger. Steg kalkunben, indtil skindet er brunet og sprødt, cirka 2 minutter. Overfør til fad og server med pandesauce hældt over eller ved siden af.Kalkunben kan braiseres 3 dage frem. Lad afkøle i braiseringsvæske; dække og afkøle. Genopvarm, tildækket, indtil den er gennemvarmet, før den steges.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser