Citronstegt kylling og kartofler
En pandestegt kylling og kartofler smidt i den mest smagfulde citronkrydderikombination og stegt i ovnen, indtil de er saftige møre. Det er sådan et nemt hverdagsmåltid.
Ingredienser
- 1/2 kop olivenolie
- 2 spsk citronskal
- 3 spsk frisk citronsaft
- 4 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk Italiensk krydderi
- 1 tsk løg pulver
- 1 tsk tørret timian
- 1/2 tsk paprika
- 1 tsk knuste røde peberflager
- 21/2 lbs ben-i-hud-på kyllingelår
- 1 1/2 lbs rødbrune kartofler, ca 2 store, skrællede, halveret + skåret i både
- 1 stort løg
- 1 citron, skåret i tynde skiver
- Frisk persille, hakket, til pynt
- Kosher salt og frisk sort peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 425 F. Beklæd en bradepande med kanter med bagepapir og stil til side.
- Kombiner olivenolie, citronskal, citronsaft, hvidløg, italiensk krydderi, løgpulver, timian, paprika og rød peberflager.
- Tilføj kylling, kartofler og løg til en stor skål. Hæld citronkrydderiblandingen, smag til med salt og peber, og vend grundigt sammen.
- Arranger kyllingen med skindsiden opad, kartoflerne og løgene på den forberedte bradepande. Jeg kan godt lide at krydre alt let med salt og peber, når det er lagt på panden for at sikre, at det er krydret godt, inden det går i ovnen .Dæk tæt med aluminiumsfolie og bag tildækket i 40 minutter.
- Afdæk, smid kartoflerne rundt og hæld noget af pandesaften over kyllingen. Top med citronskiver, og fortsæt med at bage uden låg i yderligere 25-30 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er møre.
- Tag ud af ovnen og lad hvile i 5-10 minutter. Pynt med frisk persille inden servering.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser