Quiche med muslinger
En enkel måde at nyde et lækkert sundt fedt og protein; muslinger.muslingequiche sublim ,Disse fyldige tarteletter, lavet med parmesan wienerbrød, er en glamourøs middags.
Ingredienser
- 300 grams almindeligt mel
- 125 grams smørterninger ved stuetemperatur
- 1/4 spsk salt
- 2 æg
- 1 kop koldt vand
- 250 grams røget laks
- 150 grams parmazen ost (revet)
- 150 grams emmentaler- eller cheddarost (revet)
- 40 ml enkelt creme
- Et halvt løg
- 100 grams svampe
- Peber, muskatnødpulver og salt
- En flok dild
- 6 æg til påfyldning
Sådan gør du
- For at lave wienerbrød tilsættes saltet til det sigtede mel. Hæld melet på en ren overflade eller i en stor røreskål og læg smørterningerne i midten af melet.
- Brug fingerspidserne til at gnide smør og mel sammen, indtil blandingen har en konsistens som meget grove krummer (bland ikke for meget). Bland det sammenpiskede æg og vand til en dej.
- Rul dejen med en kagerulle og fold den på midten, gentag dette trin 5-6 gange. Stil den derefter i køleskabet i en time.
- Rul dejen ud til en tykkelse på 0,4 - 0,5 cm eller stor nok til at dække bageformen. Efter at have lagt det fladt på formen, trimmes kanterne og prikkes i bunden med en gaffel.
- Hak løg og champignon i små stykker. Brun løget i smør, og tilsæt derefter champignon og broccoli. Steg til al væden er væk, og lad den køle af ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 180C. Pisk 6 æg i en stor skål, tilsæt enkelt fløde, krydderier og hakket dild.
- Fordel røget lakseskiver, kogte grøntsager og revet ost på bagværket, hæld æggeblandingen i, indtil tærten er fuld.
- Bages ved 180 C i 40 minutter eller indtil midten af quichen stivner. Hvis du bruger en lille bageform, skal du reducere bagetiden.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser