Matar Kachori

83


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Matar Kachori

Matar, eller friske grønne ærter, er centrum for disse flagende friturestegte snacks eller kachoris. De stammer fra Rajasthan, hvor min familie kommer fra, og jeg voksede op med at spise dem. Kachoris kan have mange forskellige fyld. Disse særlige er typisk lavet, når grønne ærter er i sæson om vinteren og foråret. Fyldet er let krydret; du ønsker ikke at kvæle smagen af de grønne ærter, bare forstærk den. Det er en god rest snack og er lige så lækker, som kold pizza er dagen efter.
Antal 10
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Equipment

  • frituretermometer
  • kitchen scale
  • foodprocessor

Ingredienser

  • 2 kopper  universalmel, plus mere til afstøvning, hvis det er nødvendigt
  • Kosher salt
  • 5 spsk  ghee (klaret smør) eller vegetabilsk olie (se kokkens note)
  • 2 kopper grønne ærter, optøet og godt drænet (se kokkens note)
  • 1 tsk  spidskommen frø
  • 2  thailandske grønne chili eller 1/2 til 1 serrano peber, finthakket
  • 2-tommer stykke skrællet ingefær, finthakket eller moset
  • 1/4 tsk  asafoetida, valgfri
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk  gurkemeje

Sådan gør du

  • Til dejen: Kombiner melet med 1 1/4 tsk salt i en mellemstor skål og bland godt. Tilsæt ghee og bland med fingrene, indtil dejen ser smuldrende ud. Tilsæt iskoldt vand, start med 1/4 kop og tilsæt derefter 1 spsk ad gangen, indtil der dannes en blød, men stiv dej. Ælt dejen, indtil den er jævnt blandet (ikke overælt), 2 til 3 minutter. Dæk med plastfolie og lad det hvile i 30 minutter.Til fyldet: Knus ærterne groft i en foodprocessor.
  • Opvarm ghee i en mellemstor stegepande over medium-høj varme. Tilsæt spidskommen, og lad dem koge, indtil de er lidt mørkere, cirka 30 sekunder. Tilsæt den grønne chili, ingefær og asafoetida, hvis du bruger, og kog, omrør ofte, indtil den rå aroma af ingefæren forsvinder, 30 til 45 sekunder.
  • Tilsæt de knuste ærter og sukker og kog indtil blandingen tørrer lidt ud, 2 til 3 minutter. Tilsæt gurkemeje, rød chilipulver, koriander, rå mangopulver, garam masala og 1 1/4 tsk salt og kog indtil krydderierne er ristet og den rå lugt forsvinder, cirka 2 minutter. Tilsæt kikærtemel og kog indtil det er ristet, cirka 3 minutter. Juster salt efter smag, råt mangopulver for yderligere tang og rødt chilipulver til krydderi. Overfør til en skål til afkøling.
  • For at samle og stege: Hæld vegetabilsk olie i en stor hollandsk ovn eller bred tykbundet gryde til en dybde på omkring 3 tommer. Opvarm over medium varme, indtil et frituretermometer indsat i olieregistrene 340 grader F.
  • Mens olien varmer, fordeles dejen i 10 kugler. En køkkenvægt er ikke nødvendig, men er nyttig til at dele. Fordel den grønne ærteblanding i 10 stramme kugler. Flad dejkuglerne med din hånd eller en kagerulle i 3- til 3 1/2-tommer runder. Prøv at holde kanterne tyndere. Drys arbejdsfladen let med mel, hvis dejen begynder at klæbe. Læg en flad dej i håndfladen og lav en skål. Sæt en grøn ærtekugle i midten. Fold dejkanterne over fyldet, fold dem, efterhånden som de samles, og forsegl tæt. Flad bolden med håndfladen eller en kagerulle til omkring 3 inches i diameter; dæk med en fugtig klud. Gentag med den resterende dej og grønne ærtekugler og hold dem tildækket med et fugtigt klæde.
  • Dobbelttjek, at oliens temperatur er 340 grader F. Sæt forsigtigt 3 til 5 bøffer ind og steg, flyt dem rundt lejlighedsvis, så de koger jævnt og vend dem halvvejs, indtil de er gyldenbrune og sprøde, cirka 4 minutter på hver side. Overfyld ikke gryden; du skal give plads nok til, at kachoris'en kan puste op under stegning. Brug en tænger eller hulske til at lægge dem over på en bageplade beklædt med køkkenrulle for at dryppe af. Gentag med de resterende bøffer.
  • Kachorisen kan serveres med enhver chutney såsom koriander-myntechutney, tamarindchutney eller koriander-ærtechutney. Gem rester af kachoris i en lufttæt boks, når de er nået til stuetemperatur; ellers bliver de
Kalorier: 390kcal
Ret: lunch, Main Course
Køkken: Indian
Keyword: Vegetable

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close