Jordbær med engelsk creme
Frisk frugt er en fremragende mulighed til dessert. Her serveres modne, søde økologiske jordbær i en pulje af creme, letlavet hældecreme, med et stænk Da jordbær botanisk er beslægtet med fløde, er det et godt par, og et par fløde tilføjer dramatik. Lav cremen en dag eller to i forvejen.
Ingredienser
- 2 kop Fløde
- 2 tsk Grand Marnier
- 5 kop Sukker
- 3 æggeblommer
- 2 tsk Vaniljeekstrakt
- 500 gram Pints friske jordbær, skal fjernes og bær i kvarte
- 2 tsk frisk citronsaft
Sådan gør du
- I en 1 liter gryde af rustfrit stål bringes fløden, halvdelen og halvdelen, Grand Marnier, vanilje og halvdelen af sukkeret til at simre. Mens det varmer, kombineres æggeblommerne og det resterende sukker i en røreskål og piskes, indtil det er lys i farven.
- Temperer (hæld) langsomt flødeblandingen i æggeblommer. Når al fløden er tilsat i blommeblandingen, vend blandingen tilbage i gryden. Kog ved lav-middel varme under konstant omrøring med en træske eller spatel, brug ikke en pisk. Sørg for at røre godt i kanterne og bunden af gryden, mens saucen koger. Kog indtil blandingen bliver tyk nok til at dække en ske eller spatel.
- Fjern fra varmen hæld saucen straks i en skål af rustfrit stål og køl ned over et isbad. Stil på køl indtil det skal bruges. Denne sauce holder i tre til fire dage tildækket og nedkølet.
- Mens saucen afkøles, tilberedes jordbærene.
- Læg de rensede og skårne bær i en stor røreskål, drys sukker og citronsaft over bærrene og smid dem forsigtigt i skålen, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Gør dette 1-2 timer før servering.
- For at servere skal du fordele jordbærene jævnt mellem 8 små afkølede serveringsskåle eller isretter. Dryp en kvart kop af saucen over bærrene og server.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser