Lammesteg opskrift med hvidløg og urteskorpe
Mør, ovnstegt lammekølle er elegant og nem at tilberede. Du vil elske denne lammestativ dækket af en simpel middelhavshvidløgs- og urtemarinade og kogt i en hurtig 15 til 20 minutter i en højvarmet ovn.
Equipment
- Food processor
- skål.
- pladepande
Ingredienser
- 10 fed hvidløg
- 1/4 kop ekstra jomfru oliven
- 1 kop let pakket frisk persille
- 2 tsk tør rosmarin
- 1/2 tsk rød peberflager
- 2 lammestativer
- Kosher salt og kværnet sort peber
Sådan gør du
- Tilsæt hvidløg, olivenolie, persille, rosmarin og rød peberflager i skålen på en lille foodprocessor udstyret med et knivblad. Kør processoren, indtil blandingen er godt blandet, og alt er finthakket.
- Krydr lammet over det hele med kosher salt og peber.Gnid hver lammeribbe over det hele med marinaden. Lad lammet marinere i 20 til 30 minutter ved stuetemperatur (eller hvis du har tid, op til 1 time).
- Opvarm ovnen til 450 grader F og anbring en rist øverst ⅓ af ovnen.
- Anbring lammestativerne (fedtsiden peger opad) på en bageplade. Stil pladeformen på den øverste ovnrist i 15 minutter. Tag den forsigtigt ud af ovnen og vend lammeristen på den anden side. Vend tilbage til ovnen og steg i yderligere 5 til 10 minutter, afhængigt af hvordan du kan lide din lammekølle (lamrekord serveres typisk sjælden eller medium-sjælden, men du kan også servere den medium).
- Tag ud af ovnen og telt med folie. Lad lammet hvile i cirka 10 minutter (temperaturen vil stige, og lammet vil fortsætte med at stege noget mere).
- Skær lammekoteletterne mellem benene og anret dem på et fad til servering. (Tilføj en side af Tzatziki-sauce, hvis du vil).
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser