Saltede Tahini Chocolate Chip Cookies
De er paleo-venlige, glutenfrie, kornfrie, og de kan også gøres veganske og nøddefrie, hvilket betyder, at folk med forskellige madaversioner, allergier og hvad ikke, sandsynligvis også vil få deres liv ændret. Og den tekstur? De er let sprøde på ydersiden, perfekt bløde og seje indeni, og de smelter i munden.
Equipment
- elektrisk mixer
- stor skål
- nonstick bagemåtte
Ingredienser
- 110 g usaltet smør ved stuetemperatur
- 1/2 kop tahin, godt rørt
- 1 kop melis
- 1 æg
- 1 tsk vanille ekstrakt
- 1/2 kop mel til alle formål,
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk bagepulver
- 3/4 kopper chokoladechips eller chunks, bittersød og halvsød
- Flasket salt, som fleur de sel eller Maldon
Sådan gør du
- I skålen med en elektrisk røremaskine udstyret med pagajtilbehør, flødesmør, tahin og sukker ved medium hastighed, indtil det er let og luftigt, ca. 5 minutter. Tilsæt æg, æggeblomme og vanilje og fortsæt med at blande ved medium hastighed i yderligere 5 minutter.
- Sigt mel, bagepulver, bagepulver og kosher salt i en stor skål og bland med en gaffel. Tilsæt melblandingen til smørblandingen ved lav hastighed, indtil det lige er blandet. Brug en gummispatel til at folde chokoladechips i. Dejen bliver blød, ikke stiv. Stil på køl i mindst 12 timer; dette sikrer ømme cookies.
- Når du er klar til at bage, opvarm ovnen til 325 grader og beklæd en bageplade med bagepapir eller nonstick-bagemåtte. Brug en stor isske eller en ske til at forme dejen til 12 til 18 kugler.
- Placer småkagerne på bagepladen med mindst 3 cm fra hinanden, så de kan spredes. Bages 13 til 16 minutter, indtil de lige er gyldenbrune rundt om kanterne, men stadig bleg i midten for at lave tykke, bløde småkager. Efterhånden som cookies kommer ud af ovnen, drysses sparsomt med salt. Lad afkøle mindst 20 minutter på en rist.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser