Paneer smør Masala hjemmelavet
Paneer Butter Masala er en af Indiens mest populære paneer sauce opskrifter, og det med god grund! Indiske hytteostterninger er kvælet i en cremet, let krydret tomatsauce, der er direkte lækker. Med min video og trin-for-trin guide kan du nemt lave denne restaurantstil Paneer Butter Masala opskrift derhjemme
Equipment
- Pande,
- spatel
- skål.
- mixer blender
Ingredienser
- 50 g cashewnødder
- 1/3 kop kop varmt vand
- 2 kopper tomater purerede
- 2 tomme ingefær
- 3-4 fed hvidløg
- 2 spsk Smør
- 1 tej patta
- 1 tsk kashmiri rød chilipulver
- 1 kop vand
- 1-2 grønne chili
- 250 g Paneer
- 1 tsk tørre bukkehornsblade
- 1 tsk Garam Masala
- 2 spsk light cream
- 1 tsk sukker
- salt efter behov
Sådan gør du
- Udblød cashewnødder i varmt vand i 20 til 30 minutter. Når cashewnødderne er i blød, kan du forberede de andre ingredienser som at hakke tomater, forberede ingefær-hvidløgspasta, skære paneer i skiver osv.Dræn derefter og tilsæt de udblødte cashewnødder i en blender eller røremaskine.Tilsæt 2 til 3 spiseskefulde vand og blend til en glat og fin pasta uden små bidder eller bidder af cashewnødder.
- Tilsæt de groft hakkede tomater i samme blender. Det er ikke nødvendigt at blanchere tomaterne før blending.Blend til en jævn tomatpuré. Sæt til side. Tilsæt ikke vand, mens du blender tomaterne.
- Smelt smør i en gryde ved svag varme. Tilsæt tej patta og steg i 2 til 3 sekunder, eller indtil olien bliver duftende.Tilsæt ingefær-hvidløgspasta og sauter i cirka 10 til 12 sekunder, indtil den rå aroma forsvinder.Tilsæt tomatpuréen og rør godt rundt. Kog i 5 til 6 minutter under omrøring et par gange.
- Tilsæt derefter kashmiri rød chilipulver og rør igen. Fortsæt med at sautere, indtil olien begynder at forlade siderne af tomatpuréen.Tomatpastaen vil tykne betydeligt og vil begynde at samle sig som en hel klump. Tilsæt derefter cashewpasta og rør godt rundt. Sauter cashewpastaen i et par minutter, indtil olien begynder at forlade siderne af masala-pastaen.Cashewpastaen begynder at koge hurtigt. 3 til 4 minutter ved svag varme. Så fortsæt med at røre uafbrudt.
- Tilsæt vand og bland meget godt. Lad det simre ved lav til middel-lav varme.Karryen kommer i kog. Efter 2 til 3 minutters kogning tilsættes ingefær julienne. Reserver et par stykker til pynt. Karryen begynder også at blive tyk.Tilsæt julienhed ingefær og grønne chilier, salt og sukker og lad det simre, indtil karryen begynder at tykne.
- Efter 3 til 4 minutter tilsættes grønne chilier. tilsæt også salt efter smag og ½ til 1 tsk sukker (valgfrit). Du kan variere sukkermængden fra ¼ tsk til 1 tsk eller mere afhængigt af tomaternes syrlighed.Sukker er valgfrit, og du kan også springe det over. Hvis du tilføjer fløde, skal du tilsætte mindre sukker.Bland meget godt og lad det simre i et minut.Når sovsen tykner til den ønskede konsistens, tilsæt derefter paneer-terningerne og rør forsigtigt. Jeg holder sovsen til en medium konsistens
- Tilsæt derefter knust kasuri methi (tørre bukkehornsblade), garam masala og fløde. Bland forsigtigt og sluk derefter for varmen. Server Paneer Butter Masala varm med almindelig naan, hvidløgsnaan, roti, paratha eller dampet basmati eller jeera ris eller endda ærter pulao.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser