Konditor æblestænger
Pastry Apple Bars er opskriften er fremragende! Jeg bruger også skorpeopskriften på runde frugttærter.
Equipment
- ovn
- målebæger
- Pande,
- stor skål
Ingredienser
- 3 kopper all-purpose mel
- 1 tsk salt
- 1 kop afkortning
- 1 æggeblomme
- 1/2 kop mælk
- 10 æbler - skrællede, udkernede og skåret i tynde skiver
- 1/2 kop lys brun farin
- 1/4 kop hvidt sukker
- 1/2 tsk kværnet kanel
- 1/4 tsk kværnet muskatnød
- 1 æggehvide
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C.)
- I en stor skål kombineres mel og salt. Skær i matefedten, indtil blandingen ligner grove krummer. Pisk æggeblomme i målebægeret og tilsæt nok mælk til at lave 2/3 kop total væske. Rør i melblandingen, indtil alt mel er fugtigt. Del dejen i to. På meldrysset overflade rulles halvdelen af dejen til et rektangel og passes ind i en 9x13 tommer gryde.
- I en stor skål kombineres æbler, brun farin, hvidt sukker, kanel og muskatnød. Kom æbleblandingen i gryden. Rul den resterende dej ud og læg den over æbler. Forsegl kanter og skær slidser i den øverste dej. Pisk æggehviden til den er skummende og pensl på skorpen.
- Bages i den forvarmede ovn i 50 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser