Semuljekage med appelsinsirup
Blød, lækker og sprængfyldt med appelsinsmag, denne græske appelsingrynskage er en absolut lækkerbisken. Afslut den med græsk yoghurt og en lækker appelsinsirup til en luksuriøs tekage.
Equipment
- stå mixer
- Pande,
- separat skål
Ingredienser
- 1/2 kop smør
- 5 kop sukker
- 4 æg
- 1/2 kop mælk
- 1 kop mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 revet appelsinskal fint revet
- 2 tsk vanilje
- 2 kop vand
- 1 appelsinskal 2-3 tommer bred strimmel
- 1 citronskal 1-2 tommer bred strimmel
- 1 tsk citronsaft friskpresset
- 1 tsk appelsinjuice friskpresset
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 350 F. Smør en 9 x 13 pande og sæt til side.Adskil de 2 æggeblommer og de 2 æggehvider.Forbered smør, sukker, semulje, mælk, mel, bagepulver, appelsinskal og vanilje.
- Brug en elektrisk røremaskine til at fløde smør og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt derefter æggeblommerne, 1 ad gangen. Tilsæt vaniljeekstrakt og citronskal.Tilsæt mel, semulje og bagepulver.Pisk æggehviderne i en separat skål. Brug en spatel til at folde æggehviderne i dejen, indtil de lige er blandet. Bland ikke for meget.
- Hæld dejen i den smurte form, og bag i 45 minutter eller indtil kagen er gylden.Når kagen er færdig, tag den ud af ovnen og brug en tandstik til at stikke flere huller i toppen af kagen. Lad kagen køle af i 30-40 minutter.
- Mens kagen køler af, tilsættes vand, sukker, citronsaft, appelsinsaft, citronskalstrimmel og appelsinskalstrimmel i en gryde og koges op. Reducer varmen og lad det simre i 10-15 minutter.
- Når kagen er afkølet i 30 minutter, og din sirup er klar, hældes siruppen over kagen. Lad kagen trække lidt tid på siruppen i cirka 15 minutter.Når du er klar til servering, skæres diagonalen på for at skabe diamantformer, og serveres med pulveriseret sukker
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser