Go Back

Semuljekage med appelsinsirup

Blød, lækker og sprængfyldt med appelsinsmag, denne græske appelsingrynskage er en absolut lækkerbisken. Afslut den med græsk yoghurt og en lækker appelsinsirup til en luksuriøs tekage.
Ret Dessert
Køkken American, Danish
Keyword Bakery
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 12
Kalorier 285kcal

Equipment

  • stå mixer
  • Pande,
  • separat skål

Ingredienser

  • 1/2 kop smør
  • 5 kop  sukker
  • 4 æg
  • 1/2 kop mælk
  • 1 kop mel
  • 2 tsk  bagepulver
  • 1 revet appelsinskal fint revet
  • 2 tsk  vanilje
  • 2 kop vand
  • 1 appelsinskal 2-3 tommer bred strimmel
  • 1 citronskal 1-2 tommer bred strimmel
  • 1 tsk  citronsaft friskpresset
  • 1 tsk appelsinjuice friskpresset

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 350 F. Smør en 9 x 13 pande og sæt til side.Adskil de 2 æggeblommer og de 2 æggehvider.Forbered smør, sukker, semulje, mælk, mel, bagepulver, appelsinskal og vanilje.
  • Brug en elektrisk røremaskine til at fløde smør og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt derefter æggeblommerne, 1 ad gangen. Tilsæt vaniljeekstrakt og citronskal.Tilsæt mel, semulje og bagepulver.Pisk æggehviderne i en separat skål. Brug en spatel til at folde æggehviderne i dejen, indtil de lige er blandet. Bland ikke for meget.
  • Hæld dejen i den smurte form, og bag i 45 minutter eller indtil kagen er gylden.Når kagen er færdig, tag den ud af ovnen og brug en tandstik til at stikke flere huller i toppen af ​​kagen. Lad kagen køle af i 30-40 minutter.
  • Mens kagen køler af, tilsættes vand, sukker, citronsaft, appelsinsaft, citronskalstrimmel og appelsinskalstrimmel i en gryde og koges op. Reducer varmen og lad det simre i 10-15 minutter.
  • Når kagen er afkølet i 30 minutter, og din sirup er klar, hældes siruppen over kagen. Lad kagen trække lidt tid på siruppen i cirka 15 minutter.Når du er klar til servering, skæres diagonalen på for at skabe diamantformer, og serveres med pulveriseret sukker