Bedste Veggie Burger
Selv kødspisere vil elske denne veggie burger opskrift! Disse grillbare bøffer er syrlige, røgede og krydrede med en solid tekstur fra valnødder og svampe.
Equipment
- medium stegepande
- stor tallerken
Ingredienser
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie, mere til støvregn
- 2 kop skalotteløg, hakket
- 16 ounces svampe, blanding af shiitake + portobello , opstammet og skåret i tern
- 2 spsk tamari
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk mirin, eller ½ teskefuld ahornsirup
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1/2 tsk røget paprika
- 2 tsk sriracha, mere hvis det ønskes a
- 1/2 kop hakkede valnødder
- 1/4 kop malede hørfrø
- 2 kopper kogte kortkornede brune ris, friskkogt, så den er klistret
- 1 kop panko brødkrummer, delt a
- Vegansk Worcestershire sauce, til børstning
- Nonstick-spray, til grillning
- Hamburgerboller & ønskede burgerbeslag
- Havsalt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Varm olivenolien op i en mellemstor stegepande over medium varme. Tilsæt skalotteløg og sauter indtil de er bløde, 1 minut. Tilsæt svampene og en generøs knivspids salt, og sauter indtil de er bløde og brune, 6 til 9 minutter, skru lidt ned for varmen efter behov.
- Rør tamari, eddike og mirin i. Rør rundt, reducer varmen, og tilsæt derefter hvidløg, røget paprika og sriracha. Tag gryden af varmen og lad køle lidt af.
- Kombiner de sauterede svampe, valnødder, hørfrø, brune ris og ½ kop panko i en foodprocessor. Puls indtil lige kombineret. Blandingen skal holde sammen, når den bliver klemt, men den skal stadig have en vis tekstur.
- Overfør til en stor skål og fold den resterende panko i.Form til 8 bøffer, læg dem på en stor tallerken og stil på køl i 1 time.
- Hvis du griller bøfferne, skal du forvarme en grill til medium-høj varme. Pensl bøfferne med olivenolie og spray grillen med madlavningsspray. Læg bøfferne på grillen og brug en spatel til at trykke let ned. Grill i 7 minutter på den første side, vend og grill i 6 til 7 minutter på den anden side, eller indtil de er gennemstegte og gennemstegte.
- Kog alternativt bøfferne på komfuret. Varm en støbejernsgryde op over medium varme. Beklæd bunden af stegepanden med olie, og steg bøfferne i 5 til 6 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte og gennemstegte.Fjern fra varmen, pensl med Worcestershire-sauce, og server med ønskede fikseringer.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser