Purløgsblomsteddike
En nem opskrift til at skabe en smuk eddike med lyserød purløgsblomst. Perfekt til vinaigrette og andre tilberedninger.
Ingredienser
- 2 kopper eddike efter eget valg - Hvid-, hvidvins- eller champagneeddike foretrækkes
- 2 kopper purløgsblomst
Sådan gør du
- Høst. Høst dine purløgsblomster/-blomster ved at klippe stilken lige under blomsterklasen, vask og tør på et køkkenrulle.
- Pakke. Pak dine vaskede purløgsblomster (blomster) i en stor murerkrukke eller en anden ikke-reaktiv beholder (se eksperttips) og hæld din valgte eddike i, indtil du når toppen af glasset.
- Infundere. Lad dine eddike- og purløgsblomster trække i et mørkt, køligt skab i 5-7 dage væk fra direkte lys. Du kan gå op til 2 uger, hvis du kan lide en stærkere smag.
- Si og flaske. Si den gennemblødte eddike i rene krukker eller flasker og opbevar ved stuetemperatur. Kassér (eller kompostér) de brugte purløgsblomster.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser