Rabarber- og vaniljekompot

314


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Rabarber- og vaniljekompot

Foråret kommer med mange fordele. En af disse er starten på rabarbersæsonen. En sød lokkende enkel rabarberkompot er en kærkommen tilføjelse til hvert forårs køkken. Rabarberkompot er friske rabarber stuvet i en sukkerholdig sirup. Resultatet er en tyk tyk sauce, der kan bruges til en række forskellige retter. 
Antal 4
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Equipment

  • Pande,
  • Si
  • spatel

Ingredienser

  • 1 pund rabarberstilke (6 til 7 mellemstore)
  • 1/2 kop flormelis
  • 1 vaniljestang, eller 1 tsk vaniljestangpasta eller vaniljeekstrakt
  • 1/4 tsk kosher salt

Sådan gør du

  • Trim 1 pund rå rabarber og skær på tværs i 1/2-tommers stykker (ca. 3 kopper). Placer i en mellemstor gryde.
  • Tilsæt 1/2 kop granuleret sukker. Hvis du bruger 1 vaniljestang, skal du skære i to på langs, og derefter skrabe bagsiden af ​​en skærekniv langs den afskårne side af hver halvdel for at skrabe frøene ud; tilsæt frøene og den skrabede bønnestang i gryden. Hvis du bruger vaniljestangpasta eller vaniljeekstrakt, tilsæt 1 tsk. Tilsæt 1/4 tsk kosher salt.
  • Lad det simre over medium varme, og rør af og til, indtil sukkeret er opløst, 2 til 3 minutter. Reducer varmen til medium lav og lad det simre forsigtigt under omrøring af og til, indtil rabarberne er møre og begynder at falde fra hinanden, og der er dannet en sauce, cirka 8 minutter.
  • Tag gryden af ​​varmen og lad den køle af i mindst 10 minutter. Fjern og kassér vaniljestangen. Serveres varm, ved stuetemperatur eller kold.

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close