Chorizo- og bønnetortillapande
Chorizo- og bønnetortillapande er let lasagne-stil en-pan måltid er lavet med en røget chorizo, bønne og grøntsagssauce, lagdelt op med mel tortillas og min 5 minutters hvid sauce og afsluttet med smeltet ost. Et lækkert 30 minutters måltid.
Equipment
- Stegepande
- Pande,
- spatel
Ingredienser
- 2 spsk solsikkeolie
- 1 løg - pillet og fint skåret
- 1 gulerod - skrællet og skåret i fint tern
- 100 g chorizo - skåret i små stykker
- 2 fed hvidløg
- 1 rød eller gul peberfrugt - skåret i små stykker
- 1 lille courgette (zucchini) - skåret i små stykker
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk chiliflager
- 500 g finthakkede dåsetomater
- 400 g blandede bønner i chili eller tomatsauce
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1/2 kop cheddarost, revet
- 4 spsk dobbelt (tung) fløde
- 1 salt og peber
- 3 spsk cremefraiche
- 2 mel tortillas
- 100 g blandet, revet Cheddar og rød Leicester ost
- 1 avocado
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor stegepande (brug en pande, der kan gå under grillen), ved middel varme. Tilsæt løg og gulerod. Kog i 5 minutter, indtil løgene begynder at blive bløde. Tilsæt chorizoen og steg i 3-4 minutter, indtil chorizoen begynder at frigive sine olier.
- Tilsæt hvidløg, gul/rød peber og courgette. Rør og kog i 2 minutter. Tilsæt spidskommen, malet koriander, kanel og chiliflager. Rør og kog i 1 minut. Rør dåsetomater, blandede bønner, salt og peber i.
- Bring det til en boble og lad det simre i 10 minutter. Lav imens ostesaucen ved at blande 50 g ost, fløde, salt, peber og cremefraiche. Det skal være en tyk, smørbar konsistens.
- Nu er det tid til at samle tortillapanden. Hæld halvdelen af chorizo-grøntsagssaucen ud af gryden i en skål. Flad den resterende sauce ud i gryden og læg en tortilla oven på saucen i gryden. Fordel halvdelen af ostesaucen oven på tortillaen. Top med den resterende chorizo-grøntsagssauce fra skålen. Læg den anden tortilla ovenpå, smøringen på resten af ostesovsen.
- Drys den blandede ost på og stil gryden på middel til høj varme i et minut indtil saucen begynder at boble i kanterne. Sluk for varmen og stil gryden under en grill (slagtekyllinger) i 2-3 minutter indtil osten er smeltet og bobler. Tag den af grillen og top med frisk koriander, skiver chili, avocado, rødløg og et drys sort peber.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser