Hasselnød Nougat kage
Denne opskrift på chokolade- og nougatkage med hasselnødder er super lækker og nem at lave. Vi har lavet den flere gange og serveret den for venner og familie. Det er vores overbevisning, at de fleste mennesker finder denne kage meget speciel og lækker. Kagen er meget fugtig og har hele hasselnødder i som giver en dejlig og sprød smag til kagen. Hasselnødderne giver også et flot look til kagen - en simpel ting, men stadig noget speciel.
Equipment
- ovn
- kageform
Ingredienser
- 100 g nouat (nød - nouat)
- 100 g chokolade (mørk)
- 200 g mel
- 1 pakke bagepulver
- 150 g mandel, runde
- 150 g hasselnødder, runde
- 75 g mandel , hakket
- 6 æg
- 200 g smør eller marin
- 250 g sukker
- 8 spsk mælk, eventuelt mere
- Fedte og flagede mandler til formen
Sådan gør du
- Skær nougaten i tern (det er bedst at lægge den i fryseren på forhånd), hak chokoladen groft. Bland mel, bagepulver, nødder, malede og hakkede mandler. Adskil æg. Pisk æggehviderne stive. Bland fedt, sukker og salt til det er cremet. Tilsæt æggeblommer eft
- Hæld i en cup cake-form og bag i den forvarmede ovn ved 180 grader i 70 minutter (konvektion 150 grader). Smør formen på forhånd og drys med flagede mandler.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser