CITRONKAGE
Let, luftig og lækkert syrlig, denne citronkage er den perfekte dessert til enhver lejlighed. Med to lag fugtig kage med citronsmag overtrukket med en fyldig cremeostfrosting med citronsmag, er der ingen mangel på skarp citronsmag i denne dessert. Du vil helt forelske dig i denne møre kage efter den første bid smelter i munden.Fugtig, smøragtig og mør, denne citronkageopskrift er som en solstråle! Lavet fra bunden med rigtige ingredienser såsom friskpresset citronsaft og citronskal, denne kage er fuld af smag og er den perfekte balance mellem sødt og syrligt. I modsætning til nogle kager er dette ikke alt for sødt, og den syrlige flødeost og kærnemælk hjælper med at balancere alting. Alle vil elske kagens lysstyrke og lethed.
Equipment
- kageforme
- Blandeskåle
- Pisk
- Håndmixer
- Målekopper og ske
- spatel
Ingredienser
- 2 kop mel til alle formål
- 3/4 spsk bagepulver
- 1/2 spsk bagepulver
- 1/4 spsk kosher salt
- 1/2 kop stik saltet smør smeltet og afkølet til stuetemperatur
- 1/2 kop olivenolie
- 4 kop melis
- 3 store æg, stuetemperatur
- 2 spsk store æg, stuetemperatur
- 1 kop kærnemælk, stuetemperatur
- 2 spsk citronskal (fra 2 citroner)
- 1/3 kop frisk citronsaft (fra 2 til 3 citroner)
- Nonstick bagespray med mel
- 1 kop saltet smør, stuetemperatur
- 4 oz flødeost, stuetemperatur
- 1 kop citronskal (fra 1 citron)
- 1 kop flormelis
- 3 spsk frisk citronsaft (fra 1 citron)
- 3-4 dråber gul madfarve, valgfri
Sådan gør du
- Til kagen: Forvarm ovnen til 350º.
- Pisk mel, bagepulver, natron og salt sammen i en mellemstor skål.
- Pisk smør, olivenolie og sukker sammen i en stor skål, indtil det er blandet. Tilsæt æggene og pisk i 1 til 2 minutter, indtil farven er lysnet. Tilsæt vanilje, kærnemælk, citronskal og saft, og pisk for at kombinere. Tilsæt melblandingen og pisk for at kombinere.
- Spray 2 8-tommer runde kageforme med bagespray med mel. (Alternativt: smør og mel panderne). Fordel dejen jævnt mellem de forberedte pander. Bank panderne et par gange hver på et køkkenhåndklæde på din bordplade for at jævne overfladen og fjerne luftbobler fra dejen.
- Bages i 28 til 32 minutter, eller indtil tandstikker indsat i midten kommer ud med kun et par krummer. Overfør til en afkølingsrist. Lad afkøle i panderne i 10 minutter, og vend derefter ud på en rist for at køle helt af, cirka 1 1/2 time.
- Til frostingen: Tilsæt smør, flødeost og citronskal i skålen med en elektrisk røremaskine udstyret med paddle-tilbehøret, og pisk ved medium hastighed, indtil det er cremet, cirka 2 minutter. Tilsæt pulveriseret sukker. Pisk ved lav hastighed, indtil det er blandet. Øg hastigheden til medium og pisk indtil glat, cirka 1 minut. Skrab siderne og bunden af skålen. Tilsæt citronsaft og gul madfarve, hvis du bruger. Pisk indtil let og glat, ca. 2 minutter mere.
- For at samle: Trim kagelagene for at gøre toppen flade og jævne efter behov. Læg 1 kagelag på et kagefad. Fordel 1 kop smørcreme ovenpå. Top med det andet kagelag og smør smørcreme ud over toppen og siderne af kagen.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser