Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta
DEN bedste marokkanske frikadelleret nogensinde ... og jeg mener nogensinde! Jeg ved, at det lyder som en virkelig usædvanlig kombination af smag, men det fungerer virkelig, virkelig sammen. Prøv det, du vil ELSKE det.Din familie vil elske denne klassiske marokkanske opskrift på frikadeller tilberedt i hjemmelavet tomatsauce. Pocherede æg er en traditionel og du kan varme tingene op med lidt cayennepeber eller hel chilipeber.
Equipment
- Tagine
- Dyb stegepande
- Rivejern
- Takket tomatskræller
Ingredienser
- 400 grams Hakket oksekød eller lam
- 3 mellemstort Løg, revet
- 2 tsk Paprika
- 1 tsk Timian
- 1 spsk Spidskommen
- 1 tsk Kanel
- 2 Frisk koriander, finthakket
- 2 Fladbladpersille, finthakket
- 1 kop Brødkrummer
- 2 tsk Havsalt
- 1/4 tsk Sort peber
- 1 spsk Ekstra jomfru olivenolie
- 1/8 tsk Malet ingefær
- 1/4 tsk Gurkemeje
- 1/2 tsk Cayennepeber
- 4 spsk Tomatpure
- 1 kop Organisk oksefond med lavt natriumindhold
- 4 æg
Sådan gør du
- Kombiner det hakkede kød med løg, krydderurter og krydderier. Brug hænderne til at ælte blandingen i et minut eller to, indtil krydderiet er jævnt fordelt.
- Tag små portioner af blandingen og form til små frikadeller i cocktailstørrelse. Jeg plejer at lave mine på størrelse med kirsebær, men du kan lave dem så små som kugler eller, hvis der er kort tid, så store som 3 cm i diameter. Dæk til og sæt til side.
- Skræl, frø og hak tomaterne. Sæt til side. (Eller, hvis tomaterne er meget bløde, skær dem i to på kryds og tværs, fjern kernerne og riv derefter kødet til en frugtkød; kassér skindet.)
- Placer en stegepande eller bunden af en mellemstor til stor tagine over medium-lav varme. Når det er varmt, tilsæt olie, løg og grøn peber. Sauter i flere minutter.Tilsæt hvidløg og svits i endnu et minut eller to, indtil dufter. Pas på ikke at brænde hvidløget.
- Tilsæt de hakkede eller revne tomater, krydderurter og krydderier. Rør for at kombinere. Lad tomaterne koge op, og læg låg på og kog dem i ca. 15 til 30 minutter, indtil tomaterne er bløde og en sauce begynder at dannes.Brug bagsiden af en ske til at knuse tomaterne og tilsæt chilipeber, hvis du bruger. Dæk til og fortsæt med at lave mad i yderligere 15 til 30 minutter, indtil der dannes en rig tomatsauce. Rør af og til, tilsæt eventuelt lidt vand for at jævne saucen ud.
- Når konsistensen af saucen er til din smag, smag og tilpas krydderi. Tilsæt frikadellerne. Læg låg på, og fortsæt med at simre i yderligere 10 til 15 minutter, eller indtil frikadellerne lige er gennemstegte.
- Frikadelletaginen kan serveres nu; eller fortsæt til de næste trin for at tilføje oliven og/eller æg.Hvis du tilføjer oliven, skal du gøre det nu, og giv dem tid til at varme igennem før servering.
- Hvis du pynter taginen med æg, skal du forsigtigt tilføje dem over frikadellerne, og pas på ikke at knække blommerne. Læg låg på, og fortsæt med at simre taginen, lige indtil hviderne er faste, og blommen begynder at stivne.Pynt med frisk persille eller koriander og server direkte fra taginen eller stegepanden.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser