Nem vegansk Ramen
Fantastisk vegansk ramen med 10 ingredienser lavet med 1-pot champignonbouillon, sprød tofu og miso-ristede grøntsager. Et solidt, tilfredsstillende og lækkert plantebaseret måltid.
Equipment
- Stor gryde
- Pande,
- grydeske
Ingredienser
- 1 spsk druekerne- eller avocadoolie
- 5 fed hvidløg, groft hakket
- ingefær
- 1 gult løg
- 6 kopper grøntsagsbouillon
- 2 spsk tamari eller sojasovs
- 4 ounces dehydrerede shiitakesvampe
- 1 spsk hvid eller gul misopasta
- 1 tsk ristet sesamolie
- 8 ounces ramen nudler
- 1/2 kop hakket grønne løg
- 10 ounces ekstra fast tofu
- Miso-glaserede gulerødder
- Miso-glaseret baby bok choy
Sådan gør du
- Varm en stor gryde op over medium-høj varme.Når det er varmt, tilsæt olie, hvidløg, ingefær og løg. Sauter under omrøring af og til i 5-8 minutter, eller indtil løget har udviklet en let bruning (brune kanter).
- Tilsæt 1 kop (240 ml mængde som den originale opskrift er skrevet juster, hvis batchstørrelsen ændres) af grøntsagsbouillonen for at deglaze bunden af gryden. Brug et piskeris (eller træske) til at skrabe eventuelle stykker op, der kan have sat sig fast i bunden for at forbedre smagen af bouillonen.
- Tilsæt de resterende 5 kopper (1200 ml mængde som den originale opskrift er skrevet juster, hvis batchstørrelsen ændres), grøntsagsbouillon, tamari eller sojasovs og dehydrerede svampe – rør rundt.
- Bring det i kog over middel varme, reducer derefter varmen til lav og læg låg på. Lad det simre ved lav temperatur i mindst 1 time, op til 2-3, under omrøring af og til. Jo længere det koger, jo mere vil smagen blive dybere og udvikle sig.
- Smag bouillon og juster krydderier efter behov, tilsæt mere sojasovs eller sesamolie, hvis det ønskes. Tilføj misopastaen på dette tidspunkt.
- Når du er 30 minutter fra servering, tilbered eventuelt ønsket toppings (se noter til miso-glaserede gulerødder, baby bok choy og hurtigsvejst tofu).
- Fyld en stor gryde eller gryde med vand og bring det i kog. Når det koger, tilsæt ramen-nudler (afhængigt af størrelsen på panden skal du muligvis gøre dette i to omgange brug færre eller flere batches, hvis du ændrer batchstørrelsen) og kog i henhold til pakkens anvisninger - cirka 4-5 minutter. Dræn og sæt til side.
- Si bouillon og reserver svampe til servering. (Gem også løg og ingefær til servering, hvis det ønskes, selvom jeg kasserede dem).For at servere skal du dele ramen-nudler mellem fire (mængde som den originale opskrift er skrevet juster hvis batchstørrelsen ændres) serveringsskåle. Top med siet bouillon og ønskede toppings, såsom gulerødder, bok choy, grønt løg eller svitset tofu. Server med chili hvidløgssaucfor ekstra varme.
- Bedst frisk, selvom bouillonen kan opbevares (separat) i køleskabet i op til 5 dage og i fryseren i op til 1 måned.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser