Hjemmelavet Kimchi opskrift
Lær hvordan du laver napakål kimchi, en populær koreansk tilbehør lavet af fermenteret napakål, radise og koreansk purløg. Indeholder trin-for-trin instruktioner til fremstilling af kimchi og praktiske tips til at lave den bedste kimchi.
Equipment
- stor skål
- stor fødevaregodkendt plastikpose
- mellemstor skål
Ingredienser
- 4 kg napakål
- 16 kopper vand
- 1.5 kopper koreansk groft havsalt
- 1/2 kop madlavningssalt
- 2 spsk glutinøst rismel
- 1.5 kop Gochugaru
- 540 g Koreansk radise
- 1 spsk fint havsalt
- 3.5 spsk Koreansk fiskesauce
- 2 spsk saltede fermenterede rejer
- 90 g Koreansk purløg
- 140 g gulerødder
- 1/4 kop hakket hvidløg
- 1/2 spsk hakket ingefær
- 2 spsk råsukker
- 75 g løg
Sådan gør du
- Skær napakålen i kvarte og skyl den i rindende vand. Sørg for, at stilken er intakt.
- Opløs det grove salt i vandet (16 kopper) i en stor skål. Dyp napakålen i saltvandet en ad gangen og kom den over på en bakke til yderligere saltning.Knib lidt madlavningssalt (1/2 kop i alt for alle syltede kål) og gnid over den tykke hvide del af kålen. Åbn hvert blad forsigtigt og drys saltet over den tykke hvide del. Gentag dette for resten af kålen. Reserver saltvandet fra da du har lagt kålen i blød til senere brug.
- Kom saltkålen i en stor fødevaregodkendt plastikpose eller stor spand (kilesiden af kålen skal vende opad), og hæld det reserverede saltvand i fra trin 2. Luk plastikposen. Hvis du bruger en spand, skal du lægge noget tungt oven på kålen til at trykke ned (f.eks. tung gryde med vand).Stil kålen til side i 6 timer for at sylte. Vend kålen på hovedet hver 2. time. Brug af en stor fødevaregodkendt plastikpose vil gøre drejeprocessen meget lettere end at bruge en stor spand.
- Når iblødsætningsprocessen er færdig, skylles kålene i rindende vand, især den tykke hvide del af kålen, for at slippe af med saltet. Læg dem i et dørslag og lad dem dryppe af i 1 time.
- Tilbered den klæbrige rispasta, mens du venter. Bland glutinøst rismel med vandet (1,5 kop) i en gryde og kog det ved middel varme i 5-8 minutter, indtil det tykner. Når du er klar, overfører du rispastaen til den mellemstore skål og lad den køle af. Tilsæt koreanske chiliflager, når det er afkølet. Kombiner dem derefter godt.
- Forbered en stor røreskål og tilsæt radise, fint havsalt, koreansk fiskesauce og saltede rejer. Lad det stå i 10 minutter for radisen at salte ned. Tilsæt koreansk purløg, gulerødder, hakket hvidløg, hakket ingefær, sukker, blandet løg og den koreanske chiliflagerblanding fra trin 5. Bland dem godt. Nu er kimchikrydderierne/kimchipastaen lavet, klar til brug.
- Læg en kvart kål på en bakke. Fordel krydderierne over hvert blad. (Du behøver kun at krydre den ene side af bladet.) 1 til 2 små næver krydderier er nok pr. kvart kål. Gentag dette trin for resten af kålen. Træk ikke kålbladene af stilken, lad dem sidde fast, så det holder bedre sammen.
- Kom kimchien over i en kimchibeholder eller en lufttæt beholder (og læg låget på). Lad det stå ved stuetemperatur i 24 timer, og flyt det derefter til køleskabet. Selvom du kan begynde at spise det, når det er afkølet, kan du vente 3-4 dage mere, før det udvikler mere smag.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser