Chilli con Carne med oksekød

609


  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis levering! 
  30% rabat på måltidskasser 

 

Chilli con Carne med oksekød

Chilli con Carne med oksekød betyder chili med kød. Det kan være opstået i San Antonio, Texas, i midten af ​​1800-tallet, selvom nogle sporer dets oprindelse tilbage til De Kanariske Øer i 1700-tallet. Immigranter fra De Kanariske Øer slog sig ned i San Antonio i 1800-tallet og kan have taget det med sig.Oprindeligt var det simpelthen kød, sauce og chilipeber. Til sidst tilføjede kokke bønner og tomater til retten, selvom nogle mennesker er purister og insisterer på, at bønner ikke hører til i ægte Chilli con Carne med oksekød.Denne fantastiske chili-opskrift må være en af ​​de bedste retter at servere til venner til en afslappet sammenkomst.
Antal 6
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter

Equipment

  • Pande,
  • spatel

Ingredienser

  • 2 spsk Chilipulver
  • 1 tsk Chipotle chili pulver
  • 1 spsk Stødt spidskommen
  • 1 tsk  Malet oregano
  • 1 tsk  Tørret timian
  • 1/2 spsk  Stødt koriander
  • 1 kop Vand
  • 300 grams Hakket oksekød
  • 1/2  Pund chucksteg , skåret i 1/2-tommers terninger
  • Kosher salt
  • 1/2 Medium hvidt løg, hakket
  • 3 fed Hvidløg , hakket
  • 2  Jalapeño chilipeber , frøet, ribben fjernet, hakket
  • 2  Tomater
  • 1 spsk Friskpresset limesaft
  • 1 tsk  Sukker
  • 25 grams  Kidneybønner drænet
  • Revet cheddarost , pynt

Sådan gør du

  • Lav chilipastaen:I en lille skål blandes chilipulver, chipotle chilipulver, stødt spidskommen, oregano, timian og malede korianderfrø. Bland vand i, så chili danner en let pasta. Sæt til side.
  • Kog bacon:Steg baconen i en stor stegepande ved medium høj varme, indtil den er sprød. Brug en hulske til at tage den ud af gryden og læg den på et køkkenrulle. Hæld baconfedt fra panden i en separat beholder, reserver. Når baconen er afkølet smuldres den i mindre stykker og stilles til side.
  • Brun oksekødsstykkerne i baconfedt:Øg varmen til medium høj, tilsæt tilbage i 1 spsk baconfedt. Arbejd i partier, så du ikke overfylder oksekødet (crowding vil dampkoge kødet i stedet for at brune det), brun oksekødsterningerne på alle sider, let salt, mens du tilbereder oksekødet. Fjern oksekød fra panden, sæt til side.
  • Kog løgene:Tilføj endnu en spiseskefuld baconfedt til gryden. Tilsæt de hakkede løg og sauter indtil de er bløde, cirka 5 minutter. Tilsæt hvidløg og jalapeño, kog indtil dufter, cirka 1 minut mere. Tilsæt chilipastaen og kog i 2 til 3 minutter mere.
  • Kom chiliingredienserne i en stor gryde, lad det simre og kog derefter langsomt: Ind i en 6-liters, tykbundet hollandsk ovn, læg løg-chili-blanding, oksekød, bacon, tomater (bræk de hele tomater op med fingrene, mens du putter dem i gryden), vand, limesaft og sukker. Varm chilien op ved medium høj varme, indtil den koger. Skru derefter varmen ned til lav. Dæk til og kog i 1 1/2 time. Afdæk derefter og kog i endnu en halv time, og hold temperaturen på et sted, hvor du kan opretholde en simre.
  • Tykkes med majsstivelse:Bland majsstivelsespulveret i lidt vand for at opløse majsstivelsen (ellers har du klumper at håndtere) og tilsæt chilien for at tykne den.
  • Tilsæt kidneybønnerne:Bland forsigtigt kidneybønnerne i. Tilsæt salt efter smag. Juster krydderier. Afhængigt af syrligheden af ​​tomater og limesaft kan du have brug for lidt mere sukker for at bringe gryderet i balance. På dette tidspunkt kan du også tilføje lidt mere chilipulver, hvis du ønsker mere varme.
  • Tilføj toppings til servering:Drys med revet cheddarost og hakket rødløg. 
Kalorier: 390kcal
Ret: Main Course
Køkken: American
Keyword: Meat

  Køb Madspild tilbud fra 1 kr.  
  Køb dagligvarer med ekstra rabatter 
  Take away tilbud gratis hjemlevering! 
  50% rabat på måltidskasser  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Close
Hjemmelavet med kærlighed i danmark
Close