Lav chilipastaen:I en lille skål blandes chilipulver, chipotle chilipulver, stødt spidskommen, oregano, timian og malede korianderfrø. Bland vand i, så chili danner en let pasta. Sæt til side.
Kog bacon:Steg baconen i en stor stegepande ved medium høj varme, indtil den er sprød. Brug en hulske til at tage den ud af gryden og læg den på et køkkenrulle. Hæld baconfedt fra panden i en separat beholder, reserver. Når baconen er afkølet smuldres den i mindre stykker og stilles til side.
Brun oksekødsstykkerne i baconfedt:Øg varmen til medium høj, tilsæt tilbage i 1 spsk baconfedt. Arbejd i partier, så du ikke overfylder oksekødet (crowding vil dampkoge kødet i stedet for at brune det), brun oksekødsterningerne på alle sider, let salt, mens du tilbereder oksekødet. Fjern oksekød fra panden, sæt til side.
Kog løgene:Tilføj endnu en spiseskefuld baconfedt til gryden. Tilsæt de hakkede løg og sauter indtil de er bløde, cirka 5 minutter. Tilsæt hvidløg og jalapeño, kog indtil dufter, cirka 1 minut mere. Tilsæt chilipastaen og kog i 2 til 3 minutter mere.
Kom chiliingredienserne i en stor gryde, lad det simre og kog derefter langsomt: Ind i en 6-liters, tykbundet hollandsk ovn, læg løg-chili-blanding, oksekød, bacon, tomater (bræk de hele tomater op med fingrene, mens du putter dem i gryden), vand, limesaft og sukker. Varm chilien op ved medium høj varme, indtil den koger. Skru derefter varmen ned til lav. Dæk til og kog i 1 1/2 time. Afdæk derefter og kog i endnu en halv time, og hold temperaturen på et sted, hvor du kan opretholde en simre.
Tykkes med majsstivelse:Bland majsstivelsespulveret i lidt vand for at opløse majsstivelsen (ellers har du klumper at håndtere) og tilsæt chilien for at tykne den.
Tilsæt kidneybønnerne:Bland forsigtigt kidneybønnerne i. Tilsæt salt efter smag. Juster krydderier. Afhængigt af syrligheden af tomater og limesaft kan du have brug for lidt mere sukker for at bringe gryderet i balance. På dette tidspunkt kan du også tilføje lidt mere chilipulver, hvis du ønsker mere varme.
Tilføj toppings til servering:Drys med revet cheddarost og hakket rødløg.