Brændt blomkålssalat
Denne ristede blomkålssalat kombinerer søde ristede rødløg, krydrede kikærter, mørt blomkål og en syrlig citrontahindressing.
Equipment
- Stinkende
- skål.
Ingredienser
- 1 hoved blomkål
- 1/2 rødløg
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 1/2 bundt persille
- 115 oz dåse kikærter
- 1/2 tsk røget paprika
- 1/2 tsk hvidløgspulver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 400ºF. Skær blomkålen i små buketter og læg dem på en stor bageplade. Skær rødløget i 1/4-tommers strimler og læg dem på bagepladen. Dryp blomkål og løg med olivenolie og krydr med et nip salt og peber eller to. Smid blomkål og løg, indtil de er dækket af olie, salt og peber.
- Rist blomkål og løg i den forvarmede ovn i 20 minutter, rør derefter rundt, sæt dem tilbage i ovnen, og steg i yderligere 10-15 minutter, eller indtil blomkålen er mør og brunet i kanterne. Lad blomkålen køle lidt af.
- Mens blomkål og løg steger, laver du citrontahindressingen. Tilsæt tahin, vand, citronsaft, hvidløg, spidskommen, cayenne og salt til en blender. Blend, indtil det er glat, og stil det derefter på køl, indtil det skal serveres.
- Dræn og skyl dåsen med kikærter. Kom dem i en stegepande sammen med olivenolie, røget paprika, cayennepeber og en knivspids salt og peber. Rør og kog kikærterne ved middel varme i cirka fem minutter, eller indtil de syder og bliver let sprøde. Tag kikærterne af varmen.
- Træk persillebladene fra stilken og hak bladene groft i små stykker (ca. 1,5 kopper løst pakket, når de er hakket).For at bygge salaten skal du kombinere det ristede blomkål og løg i en skål med de krydrede kikærter og hakket persille. Dryp citrontahindressingen over toppen, og vend sammen. Serveres varm eller kold.
Køb Madspild tilbud fra 1 kr.
Køb dagligvarer med ekstra rabatter
Take away tilbud gratis hjemlevering!
50% rabat på måltidskasser