Tagliolini med svampe og fløde er en velsmagende og nem pastaret fra det italienske køkken: lav tagliolinipasta og server dem med svampe og fløde.
Forb. tid 55 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime10 minutterminutter
Antal 4
Kalorier 165kcal
Ingredienser
9 frisk ægtagliolini
50gramstørrede porcini-svampe
Purløg
Salt
2/3 kopper fløde
Hvidløg
Ekstra jomfru oliven olie
Sådan gør du
Udblød svampene i varmt vand i cirka 1 time. Dræn og opbevar iblødsætningsvæsken. Sauter i en pande med et skvæt olie og 1 usrællet fed hvidløg i 5 minutter. Tilsæt en slev af iblødsætningsvandet og fortsæt med at koge et par minutter, indtil væsken reduceres en smule. Fjern et par svampe og gem til pynt.
Tilsæt fløden til svampene i gryden og kog ved svag varme i 3 minutter mere. Til sidst smages til med salt.
Kog tagliolinien i saltet kogende vand i 1 minut. Kog indtil al dente og afdryp, efterlad lidt vand klæbende til pastaen; overfør direkte til gryden med saucen. Sauter kort.
Vrid tagliolinien til en rede på et serveringsfad; pynt med de reserverede svampe og lidt purløg. Server straks. Lun serveringsfadet og de enkelte plader i ovnen eller med kogende vand.