Go Back

Hjemmebagt rugbrød

Lavet med en blanding af brød og rugmel, en lille mængde honning og et par teskefulde kommenfrø, smager dette enkle rugbrød uden æltning smukt syrligt med en solid, sej konsistens perfekt til sandwich eller toast. Det samles på ingen tid og bager i en enkelt brødform, men opskriften kan fordobles, og det bagte brød fryser rigtig godt.
Ret Breakfast
Køkken Danish
Keyword Bread
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 10 minutter
Antal 25
Kalorier 80kcal

Equipment

  • brødmaskine
  • Kniv

Ingredienser

  • 2 kopper  vand
  • 1 spsk  honning
  • 1 spsk  smør
  • 1 tsk salt
  • 2 kopper  rugmel
  • 1 kop all-purpose mel
  • 1 kop  fuldkornshvedemel
  • 1/4 kop rugflager (valgfrit)
  • 1 spsk hvidt sukker
  • 2 tsk  brødmaskinegær

Sådan gør du

  • Kom henholdsvis vand, honning, smør, salt, rugmel, universalmel, fuldkornshvedemel, rugflager, sukker og gær i gryden på din brødmaskine.
  • Vælg Grundindstilling, og tryk på Start.