Go Back

Hel grillet makrel

Hel grillet makrel med mindre end 5 ingredienser; Hvidløg, ingefær og basilikum hurtigt og nemt og super smagfuldt.
Ret lunch, Main Course
Køkken Danish
Keyword fisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4

Equipment

  • lille skål
  • griller
  • spatel

Ingredienser

  • 2-3  Hel makrel
  • Salt og peber efter smag
  • 3-4  friske citroner
  • 2 spsk hakket hvidløg
  • 2 spsk hakket ingefær
  • 1-2 tsk  hakket basilikum
  • 2 tsk eller flere kyllingebouillonpulver eller Maggie såsom knorr (valgfrit)

Sådan gør du

  • Kør vand over fisk inde og ude. Brug derefter køkkenrulle til at tørre det op.
  • Lav tre-fire diagonale snit i hver side af fisken, hele vejen gennem knoglen. Krydr fisken med salt, peber og pres lidt citron over. Sæt til side
  • Bland alle krydderierne grundigt i en lille skål, indtil alle krydderierne er samlet. Du kan tilføje vegetabilsk olie eller vand - efter ønske.
  • Mariner fisken grundigt med hvidløgsblandingen og vend dem forsigtigt frem og tilbage, indtil de er dækket indvendigt og udvendigt. Du kan lade den marinere i køleskabet i op til 24 timer, hvis tiden tillader det. Hvis ikke, lad det marinere i mindst 30 minutter og dryp og du går.
  • Når du er klar til at grille, skal du tørre grillkurven af ​​med oliehåndklæde for at forhindre fisk i at klæbe på grillen. Kassér enhver marinat, der er brugt til at marinere fisk, og læg fisken forsigtigt på en fiskekurv.