Go Back

Hjemmelavet forårs kartoffelsalat

Et opklædt alternativ til den klassiske kartoffelsalat! Vært for lyse, friske grøntsager toppet med en syrlig hjemmelavet dressing.
Ret lunch, Main Course, Side Dish
Køkken Danish
Keyword Quick Meal
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4
Kalorier 420kcal

Equipment

  • skål.
  • Bakkenbart
  • spatel

Ingredienser

  • 2 pund  kartofler
  • 5  æg 
  • 4 ounce  sorte oliven
  • 4  radisser 
  • 6 grønne løg 
  • 2 spsk  frisk persille
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1/4 kop olivenolie
  • 1 spsk sennep
  • salt eller efter smag
  • 1 tsk  peber

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne. Dæk kartoflerne med koldt vand, salt vandet og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre, indtil det er mørt, cirka 15-20 minutter. Dræn godt af og lad køle lidt af. Når kartoflerne er afkølet nok til at kunne håndteres, skrælles de og skæres i mundrette stykker. Giv dem i en skål.
  • Hak de grønne løg og kom dem i skålen. Skær de hårdkogte æg og radiserne i skiver og kom dem også i salaten. Giv oliven til salaten. Kombiner alt.
  • Pisk eddike og sennep sammen. Tilsæt langsomt olivenolien, mens du pisker hele tiden, indtil dressingen emulgerer lidt. Tilsæt salt og peber. 
  • Bland forsigtigt dressingen i med salaten og pynt med frisk persille. Server.