Bagt kylling, kartofler, gulerødder og krydderurter
Denne nemme opskrift på kylling, kartofler, gulerødder og urter er perfekt til aftensmad (og det er tilfældigvis et naturligt glutenfrit måltid)
Ret Main Course
Køkken Danish
Keyword chicken
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Antal 6
Kalorier 605kcal
Equipment
Bagefad i glas
Grøntsagsskræller
Skærebræt
Ingredienser
2lbskartofler
2lbs store gulerødder
2lbskyllingebryst
1gult løg
3spskekstra jomfru olivenolie
2spsk friske krydderurter
salt som en velsmagende
1/2tskhvidløgssalt og løgsalt/granulat eller pulver
peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 400.
Skræl og skær grøntsagerne og krydderurterne. Fordel løg, kartofler og gulerødder i et stort bageform, drys halvdelen af salt, peber og halvdelen af de friske krydderurter og halvdelen af olivenolien.
Læg derefter kyllingebrystet oven på grøntsagerne og sæt dem lidt ind i grøntsagerne. Dryp den resterende olivenolie over kyllingen, og drys derefter de resterende friske krydderurter og salt/peber og hvidløgs- og løgsalt.
Bag i 55 minutter og tjek derefter om de er færdige, kartoflerne skal være bløde, når de prikkes med en gaffel, tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, og nyd dem