Go Back

Bagt kylling, kartofler, gulerødder og krydderurter

Denne nemme opskrift på kylling, kartofler, gulerødder og urter er perfekt til aftensmad (og det er tilfældigvis et naturligt glutenfrit måltid)
Ret Main Course
Køkken Danish
Keyword chicken
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 6
Kalorier 605kcal

Equipment

  • Bagefad i glas
  • Grøntsagsskræller
  • Skærebræt

Ingredienser

  • 2 lbs kartofler
  • 2 lbs  store gulerødder
  • 2 lbs kyllingebryst
  • 1 gult løg
  • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 spsk  friske krydderurter
  • salt som en velsmagende
  • 1/2 tsk hvidløgssalt og løgsalt/granulat eller pulver
  • peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 400.
  • Skræl og skær grøntsagerne og krydderurterne. Fordel løg, kartofler og gulerødder i et stort bageform, drys halvdelen af ​​salt, peber og halvdelen af ​​de friske krydderurter og halvdelen af ​​olivenolien.
  • Læg derefter kyllingebrystet oven på grøntsagerne og sæt dem lidt ind i grøntsagerne. Dryp den resterende olivenolie over kyllingen, og drys derefter de resterende friske krydderurter og salt/peber og hvidløgs- og løgsalt.
  • Bag i 55 minutter og tjek derefter om de er færdige, kartoflerne skal være bløde, når de prikkes med en gaffel, tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i 5 minutter, og nyd dem