Dette lille nummer er et nik til foråret og alt det dejlige grønne, der er opstået her omkring så utroligt tidligt i år. I denne opskrift brugte jeg til fisken, fordi det er det, vi ser ud til at have mest af her. Dette er også lækkert med laks, kammuslinger eller en rig hvidfisk.
Ret Main Course
Køkken American, Japanese
Keyword fisk
Forb. tid 25 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Samlet tid 55 minutterminutter
Antal 4
Kalorier 365kcal
Equipment
Pande,
spatel
blender
Ingredienser
4stk Laksefilet med skind på
2spsk friskpresset citronsaft
Salt og peber efter smag
2spsklet olivenolie til grillning
3koppermarmorkartofler kogt til de er møre
2spsk let olivenolie
2spskusaltet smør
1spsk hvidløg finthakket
200g spinat
Salt & Peber efter smag
Alfalfa til pynt
Sådan gør du
Kog først kartoflerne, indtil de er møre. Når det er kogt, fjernes det fra vandet og stilles til side.Lav trøffelærtesauce. Brug en stegepande til at varme olie op ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, svits i cirka 2 minutter.
Tilsæt de grønne ærter, basilikumblade, friske mynteblade og estragon. Rør i et par sekunder.Hæld kyllingefonden i. Lad det simre i cirka 10 minutter.Fjern fra varmen og overfør grøntsagerne til en foodprocessor. Purér indtil glat. Tilsæt mere hønsefond om nødvendigt.
Tilsæt trøffelolien og smag til med salt og peber. Puls i et par sekunder for at blande alt sammen. Sæt saucen til side.Skær skindet af laks. Pres lidt citronsaft over hele laksen. Smag til med salt og peber.
Ved hjælp af en bageplade. Tilsæt olien og tænd for varmen til medium. Grill laksen på panden, indtil den er mør. Når laksen er kogt, sættes den til side og opbevares et lunt sted.I en stegepande varmes olien op ved middel varme. Rør smørret i, indtil det er helt smeltet.Tilsæt hvidløg og svits i cirka 1 minut.
Tilsæt marmorkartoflerne og bland godt, indtil de er godt dækket af olie og smør.Kom spinaten i og fortsæt med at røre indtil spinaten er visnet. Smag til med salt og peber.For at samle fordeles trøffelærtesauce på tallerkenen. Tilsæt de sauterede kartofler og spinat. Læg laksen ovenpå. Pynt med lucerne.