Frikadeller, eller danske frikadeller, er velsmagende frikadeller serveret med en fyldig, cremet sovssauce, der er comfort food, når det er bedst.
Ret Main Course
Køkken Danish
Keyword Meat
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 35 minutterminutter
Antal 8
Kalorier 460kcal
Equipment
Skillet
skål.
spatel
Ingredienser
3/4pundhakket oksekød (eller hakket kalvekød er endnu mere autentisk)
1pundhakket svinekød
1løg, revet
1/2kopbrødkrummer
4spskmel
2æg
1/2tsksalt
1/4tskpeber
1/4tskmuskatnød
2-3fedhvidløg
1/2tsksalvieblade
halv og halv eller mælk for konsistens
smør
Sådan gør du
Kombiner oksekød, svinekød og løg. Tilsæt brødkrummer, mel, æg, salt, peber, muskatnød, hvidløg og salvieblade. Det fungerer bedst, hvis du blander det med hænderne.
Tilsæt langsomt halvdelen og halvdelen for konsistens. Du vil have blandingen til at være lidt klistret, du bør ikke være i stand til at forme dem til en perfekt kugle. Smør stor stegepande godt med smør. Drop klumper af blandingen (en dynger spiseskefuld størrelse) på panden.
Steg ved medium til medium-lav varme, indtil de er brune. Tryk kødet let ned med en gaffel, så det flader lidt ud. Den skal ligne en lille, men fed hamburger, Vend og brun på den anden side, cirka 3-5 minutter. Tilsæt mere smør med hver batch.Server med rødkål.