Go Back

Danske Frikadeller

Frikadeller, eller danske frikadeller, er velsmagende frikadeller serveret med en fyldig, cremet sovssauce, der er comfort food, når det er bedst.
Ret Main Course
Køkken Danish
Keyword Meat
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 8
Kalorier 460kcal

Equipment

  • Skillet
  • skål.
  • spatel

Ingredienser

  • 3/4 pund hakket oksekød (eller hakket kalvekød er endnu mere autentisk)
  • 1 pund hakket svinekød
  • 1 løg, revet
  • 1/2 kop brødkrummer
  • 4 spsk mel
  • 2 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1/4 tsk muskatnød
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salvieblade
  • halv og halv eller mælk for konsistens
  • smør

Sådan gør du

  • Kombiner oksekød, svinekød og løg. Tilsæt brødkrummer, mel, æg, salt, peber, muskatnød, hvidløg og salvieblade. Det fungerer bedst, hvis du blander det med hænderne.
  • Tilsæt langsomt halvdelen og halvdelen for konsistens. Du vil have blandingen til at være lidt klistret, du bør ikke være i stand til at forme dem til en perfekt kugle. Smør stor stegepande godt med smør. Drop klumper af blandingen (en dynger spiseskefuld størrelse) på panden.
  • Steg ved medium til medium-lav varme, indtil de er brune. Tryk kødet let ned med en gaffel, så det flader lidt ud. Den skal ligne en lille, men fed hamburger, Vend og brun på den anden side, cirka 3-5 minutter. Tilsæt mere smør med hver batch.Server med rødkål.