I en stor tykbundet gryde smeltes smørret. Når det er smeltet, tilsæt mel, bland det med smørret til en roux. Lad det simre ved middel varme i et par minutter under omrøring.
Tilsæt derefter først hønsefond gradvist, mens du pisker, indtil det bliver en tyk sauce. Tilsæt derefter vandet fra dåsaspargesene på samme måde. Pisk konstant, så der ikke er klumper i saucen.
Tilsæt nu mælk og fløde gradvist under piskning. Bring saucen i kog under omrøring, så den får en tyk konsistens. Tilsæt salt, revet muskatnød og peber til saucen og smag til. Tilsæt mere salt, peber eller muskatnød, hvis det er nødvendigt.
Tilsæt det færdigstegte kyllingekød og aspargesskiverne til saucen og rør forsigtigt. Lad saucen simre ved svag varme, indtil du skal servere. Husk at røre med jævne mellemrum. Det er en bagt sauce og har en tendens til at brænde i bunden af gryden.
Server kylling i asparges i klassiske danske tarteletskaller. Du bør varme skallerne i ovnen inden servering.