Du får lyst til at sætte denne cremede svampesauce på alt! Fra bøf til kylling, koteletter til stege, kvælede omeletter og bagte kartofler, er du kun begrænset af din fantasi. Det er en luksuriøs, men simpel sauce, du vil lave igen og igen og igen
Ret lunch, Main Course, Side Dish
Køkken Danish
Keyword Sauce
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Antal 4
Kalorier 325kcal
Equipment
Stegepande
spatel
skål.
Ingredienser
2spsk usaltet smør
1/2spsk olivenolie
300gsvampe
Klip salt og peber
2 fed hvidløg
1/4kophvidvin eller rose
1/2kop kyllinge- eller grøntsagsbouillon
1kop fortykket creme
1/2kop parmesan
2tsk friske timianblade
Sådan gør du
Varm olie op og smelt smør i en stegepande over medium høj varme. Tilsæt svampe og kog afslappet indtil de er gyldenbrune - tager omkring 4 til 5 minutter. Det er ikke nødvendigt at røre konstant.
Lige før de er færdige, tilsæt hvidløg og en knivspids salt og peber. Kog indtil hvidløg er gyldne ( 1 minut).Tilsæt hvidvin – det syder! Rør, skrab bunden af stegepanden, i 1 minut eller indtil det meste er fordampet.
Tilsæt bouillon, fløde og parmesan. Rør rundt, og sænk derefter varmen til medium, så saucen simrer - kog ikke hurtigt, fløde kan spalte sig.
Rør af og til og lad det simre i 2 - 3 minutter, indtil det tykner. Det burde ikke være super tykt, det er en rig sauce.Rør timian igennem, smag til med salt og peber. Fjern fra komfuret.
Server over bøf eller andet kogt protein. Vend pastaen igennem, fyld i bagte kartofler, server med roastbeef, kylling eller svinekød, kvælede omeletter. Se i indlægget for flere ideer