Selvom hyldeblomst har en kort sæson, er hyldeblomst en perfekt spisekammeringrediens, der flasker sommeren og giver dig mulighed for at nyde smagen længe efter, at den sidste blomst er faldet. Jordbær er en typisk sommeringrediens, og denne jordbær- og hyldeblomstkage er en vidunderlig dessert til at nyde det sidste af sommeren og vinteren.
Ret Dessert
Køkken Danish
Keyword Fruits
Forb. tid 25 minutterminutter
Tilb. tid 40 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime5 minutterminutter
Antal 8
Kalorier 415kcal
Equipment
mixer
spatel
ovn
Ingredienser
230gsmør
225g flormelis
4 fritgående æg
3tskvaniljeekstrakt
230gselvhævende mel
3tskmælk for at løsne dejen
6spskhyldeblomst hjertelig
1krukke med jordbærsyltetøj af god kvalitet
Aftørring af flormelis
En god håndfuld friske jordbær
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C/350°F/Gasmærke 4 smør og beklæd to 21 cm springforme.I en selvstændig røremaskine flød smørret og sukkeret sammen, indtil det er blegt og luftigt. Pisk derefter æggene i et efter et, inden du tilsætter vaniljeekstrakten.
Brug en spatel og vend melet i, indtil du har en jævn blanding. Brug en lille smule af mælken, hvis du skal løsne blandingen. Du vil have blandingen til at være en smule løs.
Fordel blandingen i de to springforme, flad om nødvendigt toppen med en spatel. Bag i ovnen i cirka 20 minutter, indtil den er flot gylden.
Når bunden er kogt, tag dem ud og lad dem køle af et par minutter, inden du tager den ud af formen for at køle helt af. Gennembor toppen af hver svamp med en pind og hæld halvdelen af hyldeblomsten på hver svamp og lad den sidde og trække.
Mens bunden afkøles tilberedes fyldet ved at piske den dobbelte creme og hyldeblomsten sammen.
For at samle kagen skal du smøre lidt jordbærsyltetøj på en af bundene, før du topper med fløde, tilsæt derefter den anden bund og drys med flormelis og top med nogle jordbær.