Varm olivenolien op i en stor og dyb pande og svits de hakkede skalotteløg ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt oksekød, salt og peber og brun det hele ved middel varme, tilsæt hvidvinen og afglasér gryden ved at skrabe bunden med en spatel, kog indtil vinen for det meste er fordampet.
Tilsæt svampe, timian og hvidløg, kog i 2 minutter, tilsæt derefter oksefonden, bring det i kog, sænk derefter varmen, læg låg på og kog i 1 time, eller indtil oksekødet er mørt og let kan brydes med en ske eller en spatel.
Tilsæt fløden og lad saucen reducere til den er tyk. (Hvis du bruger dobbeltfløde, vil det tage 1-2 minutter med middel varme, men det kan tage længere tid, hvis du bruger flødeskum.) Når flødesovsen er ønsket konsistens, tilsæt trøffelolien, rør rundt, tilsæt derefter salt og peber, hvis det er nødvendigt, og tag det af varmen. Server med hakket purløg eller persille.