I denne ellers ydmyge trøffel-blomkålsgratin vil vi bruge et andet, meget mere lækkert leveringssystem af trøfler: trøffel-pecorino-ost. For mindre end $10 værd af ost, tror jeg, du kan få en pænere, mere ægte trøffelsmag. Forresten, hvis du ved, at de rent faktisk laver denne ost med syntetisk trøffelolie, så hold den for dig selv, og lad være med at ødelægge den for mig.
Ret lunch, Main Course
Køkken Danish
Keyword Vegetable
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 45 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime5 minutterminutter
Antal 8
Kalorier 241kcal
Equipment
grydeske
Stor gryde
ovn
Ingredienser
7spsksmør, delt
1/2kopall-purpose mel
3kopper mælk
5 ounces trufflet pecorinoost, revet eller mere efter smag
1tsksalt eller efter smag
cayennepeber eller mere efter smag
kværnet muskatnød
1hoved blomkål, udkernet og delt i buketter
2spskbrødkrummer
2spskfinrevet Parmigiano-Reggiano ost, eller mere efter smag
1spsk ekstra jomfru olivenolie
1spsk hakket frisk purløg eller efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 425 grader F (220 grader C). Smør en 9x13-tommers bageform med 1 spsk smør.
Smelt de resterende 6 spsk smør i en gryde ved middel varme. Pisk mel i smør; kog og rør, indtil rå mel smag koger af, 2 til 3 minutter.
Pisk gradvist mælk i melblandingen. Øg varmen til medium-høj; kog og rør, indtil blandingen tykner og koger, 5 til 10 minutter. Rør trøflet pecorinoost, salt, cayennepeber og muskatnød i mælkeblandingen, indtil ostesovsen tykner.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog; tilsæt blomkål og kog indtil det er let mørt, cirka 6 minutter. Dræn og overfør blomkålen til den tilberedte ovnfast fad.
Fordel ostesauce jævnt over blomkål. Drys med brødkrummer og Parmigiano-Reggiano ost. Dryp olivenolie på toppen og drys med en knivspids cayennepeber.
Bages i den forvarmede ovn, indtil de er brune og boblende, cirka 30 minutter. Pynt med hakket frisk purløg.