Go Back

Hjemmelavet ribbensteg

denne ribbensstegsopskrift på en saftig og mør, saftig, stående ribbenssteg, der vil være det perfekte midtpunkt til dit feriebord! Nøglen til perfekt tilberedt oksekød er at lade din udbenede steg nå stuetemperatur før tilberedning. Denne opskrift er til gennemstegt oksekød, så tilbered dit i kortere tid, hvis du kan lide dit oksekød medium eller medium-rare. Ribbensteg kan være dyrt, så dette er en total splurge eller særlige lejlighedsret.
Ret lunch, Main Course
Køkken Danish
Keyword rosated
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6
Kalorier 800kcal

Equipment

  • lille kop
  • ovn
  • bradepande

Ingredienser

  • 5 pund  bøf stående ribbensteg, ved stuetemperatur (lad sidde ude i 1 time, før du starter opskriften)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk  kværnet sort peber
  • 1 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Saml alle ingredienser.Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Læg en rist i en bradepande.Bland salt, peber og hvidløgspulver i en lille kop.
  • Læg stuetemperatur steg på risten i bradepanden med den fede side opad og ribbensiden i bunden. Gnid krydderiet på stegen.Steg i 1 time i den forvarmede ovn. Sluk for ovnen og lad stegen stå indenfor i 3 timer, uden at åbne lågen.
  • Tænd ovnen igen til 375 grader F (190 grader C) og genopvarm stegen i 30 til 40 minutter. Den indre temperatur skal være mindst 145 grader F (62 grader C).Tag ud af ovnen og lad hvile i 10 minutter før udskæring.
  • Server varm og nyd.